Hozzávalók:
1 kg liszt
só
4-5 tojás
1 kg krumpli
szalonna ízlés szerint
némi zsiradék
Elkészítés: A meghámozott, feldarabolt krumplit sós vízben odatesszük főni, közben a lisztből, tojásból és annyi vízből, amennyit a liszt fölvesz, jó kemény tésztát gyúrunk. A tésztát kilapítjuk, majd bejgli-szerűen összecsavarjuk, szeletekre vágjuk, a szeleteket két tenyérrel csíkokra sodorjuk, majd a csíkokat kézzel még vékonyabb szálakra szedjük szét – ettől lesz a hasgatott galuska – a forrásban levő vízbe szaggatjuk, megfőzzük. Hagymát, szalonnát kevés zsiradékon megpárolunk, paprikával megszórjuk, ebbe a zsiradékba szűrővel átszedjük, jól átsütjük, mikor elkészült, kiszedjük tányérra, ízlés szerint borssal, sonkával tálaljuk.
Jó étvágyat!
A debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégiumban a Nemzeti Tehetség Program támogatásával a 2016/17-es tanévben októbertől májusig nyolc alkalommal jött a kollégium konyhájába egy-egy hallgató családja, hogy főzzön valami olyat, amit otthon is szívesen esznek. A fenti receptet Lakatos Ödönné Éva készítette Hajdúhadházról.Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
Az ügyet a Debreceni Ítélőtábla tárgyalja.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.30)