Recept: Eta mogyorós szelete

Újabb finomság receptjét osztotta meg szlovákiai Dedina Mládeže (Ifjúságfalva) településen élő Császr Eta. Ez pedig a mogyorós cappuccino szelet Eta módra. Íme:
Sütünk 3 egyforma, sárga lapot. A lapok hozzávalói:
5 tojás
10 deka porcukor
13 deka liszt
6 gramm sutopor
2 evőkanál víz, csipet só
A tojásokat szétválasztom, sárgáját a porcukorral és a vízzel kikeverem, majd hozzászitálom a sütőporos lisztet, végul hozzákeverem a felvert tojások fehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40-esbe) belesimítom, és megsütöm. Lehúzom a lapokról a sütőpapírt, s mikor már kihűltek megkenem az első lapot a capucinos krémmel majd kanalazok rá olvasztott csokoládét. A másik lapra ismét krém, s rá az olvasztott csokoládé majd a harmadik lapot is ráhelyezem. A tetejét megkenjük a maradék krémmel, és ízlés szerint díszítjük.
A krém hozzávalói:
4 zacskó vaníliás pudigpor
1 liter tej
30 deka porcukor
30 deka teavaj
30 deka margarin
10 deka mogyorós cappuccinopor
A pudingokat tejjel péppé főzöm, és hagyom kihűlni, közben kevergetem hogy ne bőrözzön be.
Teavajat, jó minőségű margarint - de lehet csak teavajjal (szobahőmérsékletű) - habosra keverem mixerrel a porcukorral és kicsinyként adom hozzá a kihűlt pépet (nagyon fontos hogy lehetőleg egyforma hőmérsékletű legyen a pép, és a vajak, mert ha nem előfordulhat hogy a krém „csomós“ lesz), majd hozzákeverem a mogyorós cappuccinót.
Jó étvágyat kíván: Császár Eta

















