Ide süss! Reform gulyásleves

Ne ijedjetek meg a csicseriborsóliszttől, bátran használjátok! Nekem bevált. Azt nem merném mondani, hogy nagymamámat is ilyen nokedlivel kínálnám, de egyébként nem lehet észrevenni, hogy nem fehér lisztből van. Nagyon finom!
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2 kk. paprika
25 dkg sütni való kolbász (disznótoros)
só, bors, delikát
kis darab zeller és karalábé
2 répa
1 zöldség
2 közepes krumpli
3 ek. csicseriborsóliszt + 1 tojás a nokedlihez
Elkészítés: A felaprózott hagymát olajon megdinszteljük, majd megszórjuk őrölt piros paprikával. Öntsünk alá pici vizet, hogy le ne égjen a paprika. Beletesszük a feldarabolt kolbászt, majd 1-2 percig átforgatjuk. Felöntjük vízzel, aztán kb. 10 perc főzés után beletesszük a felkockázott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, kis delikáttal ízesítjük. Ha kezdenek puhulni a zöldségek, akkor beletesszük a felkockázott krumplit. Ha már szinte minden teljesen kész, beleszaggatjuk a nokedlit, és készre forraljuk.
Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva
Blog: Ízek és utazások
Facebook-oldal ITT

















