Ide süss! Paleo almafánk

Mindenkinek ajánlom nemtől, kortól, súlytól, nemzetiségtől, gasztro-hovatartozástól függetlenül.
Diétás, cukormentes, paleo almafánk
Hozzávalók:
4 evőkanál kókuszliszt (a darált kókuszreszelék nem jó hozzá!)
4 tojásfehérje
1 csipet só
1 kk fahéj
1 csésze (2 dl) almapüré
fél teáskanál szódabikarbóna
késhegynyi sztívia por
Elkészítés: A lisztbe elkeverjük a sót, fahéjat, szódabikarbónát, szítviát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd tovább keverve a robotgéppel hozzákeverjük az almapürét. Ehhez fokozatosan fakanállal hozzákeverjük a száraz anyagokat. Habzsákkal kis köröket rajzolunk a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Mindkét oldalát 15 percig sütjük. Még melegen megszórhatjuk egy kis fahéjjal. Ebből az adagból kb. 20 darab fánk lesz.

















