Ide süss! Amarántos pite

Hallottak már az amarántról? Nem? Akkor itt az ideje megismerni! Szakirodalmi adatok szerint az amarántmag lisztje a búzalisztnél kétszer-háromszor több lizint, ötször több vasat, hétszer több kalciumot, négyszer több cinket tartalmaz, s nagy a magnéziumtartalma is, míg a szénhidráttartalma kisebb a hagyományos gabonaféléknél. Csuda magocskából készítsünk csuda finom pitét, hogy az ízlelőbimbóink mellett a testünket is kényeztessük!
Amarántos pite
Hozzávalók:
2 dl joghurt
1 dl amaránt (pattogatott)
2 dl szénhidrátcsökkentett liszt
5 ek xilit
1 sütőpor
1 kk vanília por
1 citrom reszelt héja
3 egész tojás
2 ek kókuszzsír
gyümölcs ízlés szerint (én meggyet tettem bele)
Elkészítés: A lisztet, az amarántot, a xilitet, sütőport, vaníliaport összekeverjük. A joghurtot egy tálba öntjük, hozzátesszük a citrom reszelt héját, a tojásokat és összekeverjük, majd belekeverjük a felolvasztott kókuszzsírt. Ezután szépen beleforgatjuk a lisztes keverékünket. Piteformába öntjük, majd megszórjuk ízlés szerint gyümölccsel. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 percig sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen(!) kihűlni.
Reggelire, uzsonnára, akár egy gombócka (cukormentes!) fagyival vagy tejszínhabbal kiváló!

















