Hamar elkészül: tejszínes gomba rizzsel

Hozzávalók:
fél kilogramm barna csiperke
két kisebb fej vöröshagyma
két-három gerezd fokhagyma
egy darab kaliforniai paprika
tíz dekagramm bacon, vagy füstölt kolozsvári szalonna
mangalicazsír
két-három koktélparadicsom
só vagy darált pritamin paprika, bors, kakukkfű.
Kevés zsiradékon "kikönnyeztetjük" a szalonnát, (nem kell kisütni teljesen) rátesszük a félfőre vékonyan szeletelt vöröshagymát és az apróra vagdalt fokhagymát, megpároljuk, aztán jöhet bele a vékonyra vágott paprika, szeletekre vagy negyedekre vágott gomba.
Fűszerezzük darált pritaminnal vagy kevés sóval (számoljunk azzal, hogy a szalonna kissé sós), borssal, kakukkfűvel és pár perc után mehet bele a negyedelt koktélparadicsom is. Amikor minden ressre párolódott, felöntjük a tejszínnel, beforraljuk és párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kíván: Iglai János

















