Hirdetés

Egységes mobiltöltőket! Az EU-ban olykor hasznos munka is zajlik

2020.01.30. 14:05

Egységes mobiltöltőket! Az EU-ban olykor hasznos munka is zajlik
(Fotó: illusztráció)

A fogyasztók és a környezet érdekeit is szolgálná.

Hirdetés

Az Európai Parlament a mai napon határozatot fogadott el a mobiltöltők egységesítéséről. Tóth Edina, a közös állásfoglalási indítvány egyik kezdeményezője üdvözölte a szavazás eredményét.

A fideszes EP-képviselő kiemelte: a határozat értelmében alapvető elvárás lesz az egységes töltővel való kompatibilitás. Az egységes mobiltöltők bevezetése különösen indokolt, hiszen az egyaránt szolgálja a fogyasztók és a környezet érdekeit.

Az Európai Parlament határozatában felhívja az Európai Bizottságot, hogy legkésőbb 2020 júliusáig hozzon megfelelő jogi intézkedéseket az egységes mobiltöltők bevezetése érdekében, illetve ismertesse a témát érintő hatásvizsgálat eredményeit. Az állásfoglalási indítvány értelmében az egységes töltővel való kompatibilitás alapvető elvárás lesz.

Az Európai Parlament képviselői már több mint tíz éve sürgetik a mobiltelefonokhoz, táblagépekhez és e-könyv-olvasókhoz és más elektronikus eszközökhöz egységesen illeszkedő mobiltöltők bevezetését. Tóth Edina a szavazás után kiemelte, hogy eredménytelen volt a vállalatok közötti, javarészt piaci szempontokat figyelembe vevő, önkéntes megállapodás és a fogyasztóknak továbbra is különféle töltőket kell magukkal vinniük utazásaik során.

 

Európai Uniógazdaság

Szóljon hozzá!

Hirdetés