Hirdetés

250 milliót költöttek a hajdúdorogi óvodára

MTI

2019.10.09. 18:05

250 milliót költöttek a hajdúdorogi óvodára

Az egyház, az állam és a helyi közösség elképzelései találkoztak.

Hirdetés

A hajdúdorogi Szent Bazil görögkatolikus óvoda működése hozzájárul ahhoz, hogy a családok a településen maradjanak és erősíti a hitüket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán az intézmény felújított épületének felszentelését követő ünnepségen. Vitályos Eszter nagy sikernek nevezte a beruházást, hozzátéve: "tanúi lehetünk annak, amikor az egyház, az állam és a helyi közösség hosszú távú elképzelései találkoznak". Az államtitkár azt mondta, fontos feladat az új nemzedék szeretetteljes nevelése, az, hogy a gyerekek "egészséges, vallásos emberekké, jó magyarokká váljanak".

Pajna Zoltán, a hajdú-bihari közgyűlés elnöke közölte, az elmúlt öt évben 4,3 milliárd forintot fordítottak óvodák felújítására a megyében, ebből 33 intézmény újult meg.

A kormány további 4 milliárd forintos keretet biztosított Hajdú-Biharnak, a pénzből a bölcsődei helyeket is bővítik a térségben - fűzte hozzá.

Hit a gyerekekben

Az óvoda felújított épületét Kocsis Fülöp érsek-metropolita szentelte fel, aki úgy fogalmazott: "amikor a családban megszületik a gyerek, megszületik a felnőttekben a felelősség is". Hozzátette, a gyerekeknek segíteni kell abban, hogy fejlődjenek, és hogy az "igazi fejlődés legyen, a mi segítségünkre szorulnak". Az érsek-metropolita úgy fogalmazott: az óvodafelújítás azt is jelzi, hogy "hiszünk az emberekben, hiszünk a gyerekekben, akik hitünket, erőnket továbbviszik".

A hajdúdorogi óvodát 250 millió forint európai uniós és hazai forrás felhasználásával újították fel. A több mint egy évig tartó beruházás során az épület teljes belső és külső rekonstrukción esett át.
Hajdúdorog

Szóljon hozzá!

Hirdetés