Hirdetés

Nyilvános szoptatást rendeznek a fővárosban

civishir.hu

2010.09.23. 14:34

Nyilvános szoptatást rendeznek a fővárosban
Szoptass szabadon (Fotó: picasaweb.google.com/babahordozohet/20091003SzoptassSzabadonKampany)

Budapest – Bezzeg máskor odáig vannak a férfiak a nagy, kőkemény mellekért! Prűd a világ vagy csak nem jut el a tudatig, hogy a női testből táplálni a gyermeket természetes dolog. Bárhol.

Hirdetés

Hirdetés

Tavaly a Szabó Ervin Gyermekkönyvtárban etették meg babáikat nyilvánosan az anyák, idén a Corvin Budapest Filmpalota lesz a helyszín. A Szoptass szabadon! kezdeményezés elve valószínűleg sok követőre talál. Támogatni és bátorítani akarják a szervezők azokat a szoptató édesanyákat, akik szívesen gondoskodnának ily módon kisbabájukról útközben, de félnek attól, hogy kiküldik őket egy kávézóból, másrészt pedig tartanak a rosszalló tekintetektől.

Kanadai kezdeményezéshez, a Global Breastfeeding Challenge-hez csatlakozhatnak a magyar édesanyák is, aminek célja, hogy október 2-án 11 órakor minél több édesanya szoptassa gyermekét a világ számos országában. Így zsól a felhívás: Mutassunk példát a fiataloknak arról, hogy a szoptatás természetes, egyszerű és nagyszerű módja a kisbaba táplálásának, megnyugtatásának és a vele való törődésnek.

Nyilvános szoptatás:
október 2., 11 óra, Corvin Budapest Filmpalota

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.