Hirdetés

A Sodexo és a város tartja el a vízilabdát

CH

2015.09.15. 14:54

A Sodexo és a város tartja el a vízilabdát

Kőkemény ősz vár a debreceniekre.

Hirdetés

A Sodexónak köszönte meg a támogatást Papp László polgármester a debreceni pólósok szezonnyitó sajtótájékoztatóján. A város első embere azért hálálkodott, mert a Sodexo annak ellenére ad évi 30 millió forintot a debreceni vízilabdázóknak, hogy nem debreceni székhelyű gazdasági társaság.

Párkai Zsolt, a Sodexo ügyvezető igazgatója erre úgy reagált, hogy valóban nem Debrecenben található a székhelyük, de attól még debreceninek érzik magukat és büszkék arra, hogy legnagyobb támogatói a hajdúsági klubnak.

Papp László még hozzátette, hogy a város is segíti 30 millió forinttal a vízilabdát, ezen túl megteremti az infrastruktúrát, 300 millió forintot szán a remélhetőleg 2016-ra megépülő második versenymedencére a Zákány utcán, továbbá a strandfürdő felújításával is megmarad a versenymedence.

Becsky István klubelnök örömmel újságolta, hogy két esztendeje egy csőd szélén álló klubot vett át, de ma már egy stabil gazdálkodású egyesületről beszélhetünk. Ehhez kemény megszorításokra volt szükség, és ez meg is látszott a csapat teljesítményén, de a 2015/2016-os idényre máris összeállt a büdzsé.

Varga Tamás, a gárda edzője arról értekezett, hogy az új játékosok érkezésével egy modernebb, látványosabb vízilabdát láthat majd a közönség. Varga kemény őszt jósolt a csapatnak, mert változik a bajnokság lebonyolítása. Két nyolcas csoportban rendezik az alapszakaszt, tavasszal a felsőházban pedig a két csoport első négy helyezettje játszik tovább a bajnoki címért. A szakvezető szerint alapvető elvárás a DVSE-vel szemben az, hogy a felsőházba jusson. 

Szóljon hozzá!

Hirdetés