Hirdetés

Megszólalt Szögi Lajos lánya

A fiatal lány a radikális változás híve

civishir

2010.04.19. 09:29

Megszólalt Szögi Lajos lánya
Szögi Zsuzsanna és Vona Gábor egy tiszavasvári lakossági fórumon

Debrecen – Feltűnt a színen az Olaszliszkán agyon vert tanár, Szögi Lajos lánya. Szögi Zsuzsanna jobbikosként kampányol, most amolyan nyílt levélben szólt a nyilvánossághoz.

Hirdetés

A Szögi-lány a nyilvánosság elé lépett, a barikad.hu internetes oldalon tette közzé gondolatait, amit ezúton közlünk, amolyan vitaindítóként. Szögi Zsuzsa többek között a Fideszről, az LMP-ről és általában a magyarokról is kifejti véleményét, Wass Albertet idézve.

Íme, az olaszliszkai tragédia egyik szenvedőjének véleménye.

"Az első forduló után megkeseredve állok az eredmény előtt. Szégyenérzés tölt el, hogy ötven év diktatúra, ilyen húsz év és egy őszödi beszéd után a magyar Parlamentben második erőként lesz jelen egy olyan párt, amely tönkretette csonka Hazánkat.

Felháborítónak tartom azt is, hogy egy semmiből előtűnt balliberális, magát „öko”-pártnak nevező nemzetidegen gyülekezet, az LMP bejutott az Országgyűlésbe. Csak nézzük meg a háttér mozgatóit ennek a hirtelen felbukkanó pártnak. (Schiffer ügyvédi irodája védte évekig a szcientológiát, Kóka valószínűsíthető támogatása, tagjaik közismertsége zsidó- és antifasiszta megmozdulásokon, ismeretlen anyagi háttér, óriási médiahátszél, és még sorolhatnám). Az sem véletlen, hogy ugyanazokban a körzetekben volt erős, ahol annak idején az SZDSZ. A jelöltbeli átfedésekről ne is beszéljünk…

Szerencsére a Tiszavasvári körzetében ez a vírusfertőzés sehol sincs, de sajnos az új SZDSZ a fővárosban több helyen megelőzte a Jobbikot. A választópolgárok ismét bebizonyították: Budapest továbbra is „bűnös város”, a nemzetellenes liberalizmus fellegvára.

Beszéljünk egy kicsit a választás nyerteséről, a Fideszről.

Orbán Viktort az egyik legjobb politikusnak tartom, aki valaha bekerült a magyar Országgyűlésbe. Legalábbis régen az volt. A tehetsége és habitusa megvan hozzá, csak sajnos egy nagyon nagy baj van vele: meg van kötve a keze, meg kell felelnie a külföldi érdekeknek.

A probléma ott folytatódik, hogy egyik szövetségese a bűnözőktől hemzsegő Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség, a másik pedig a legszélsőségesebb palesztingyűlölő- és gyilkoló izraeli párt, a Likud.

Nem tudom, Önök hogy vannak vele, de engem ez nem nyugtat meg, sőt inkább megfélemlít. Számomra a Fidesz egy olyan hiteltelen, álnemzeti, áljobboldali párt, amelynek vezetői lépten-nyomon besegítenek a kommunistáknak és mindenkinek, akinek érdekük kívánja. (Az MSZP-vel is összefogtak a Jobbik ellen, hisz tudják, hogy az elszámoltatás alól egyik hazaáruló sem kivétel, mindegy, hogy Fideszes vagy MSZP-s. Meg is szavazták teljes egyetértésben a titkosítások szigorításáról szóló törvényt.)

Nézzük meg közelebbről a Fideszt! Egy a zászló, egy a tábor, egy a vezér.
Ha kivennénk a Fideszből Orbán Viktort, vajon mi maradna? Deutsch Tamások, feleségverő Meggyes Tamások, listavezető Kubatov Gáborok, törtető Szíjjártók, hebegő-habogó Kósa Lajosok, bunkó Kövérek, kárómintás pulóverben fontoskodó fiatalok…

Én egy széthulló pártot látok…

Tudom, hogy sok szörnyűség látott napvilágot a Jobbikról az utóbbi pár hétben, bal- és jobboldali médiumokból egyaránt. Mindegyikük olyan nemtelen támadás, szemenszedett hazugság, amelyek csak a Jobbik lejáratására születtek. Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás románca… Vona Gábor házasságtörése… Király András barátom, mint drogos transzvesztita… Ezen csak nevetni tudok! Természetesen kitaláció az egész. Aki volt Tiszavasváriban a fórumon az láthatta élőben. Aki ismeri munkásságát, személyét, az tudja, hogy nem az. Szávay István fiatalkori képei… MSZP-s támogatás…

És ez csak néhány a sok közül. A Fidesz-közeli médiumok is odáig süllyedtek, hogy bulvár stílusban hazudoznak, belerondítanak magánszemélyek, családok életébe aljas módszerekkel. És mindezt csak azért, mert a Jobbik programjába, céljaiba nem tudnak belekötni, mert nincs mibe! A Jobbik a legjobb programmal rendelkezik, a Jobbik szolgálja a nemzet érdekeit, a Jobbik karolja fel a magukra hagyott vállalkozókat, szolgasorban sínylődő kiskereskedőket, az adók terhe alatt roskadozó családokat, a rettegésben élőket, a tisztességes munkából megélni vágyókat. Csak a Jobbiknak van programja a cigánybűnözés megfékezésére, csak a Jobbik törődik a vidékkel és a magyar földdel, csak a Jobbik kívánja felszámolni a korrupciót, csak a Jobbik záratná börtönbe a politikusbűnözőket!

Hát ezért közellenség a Jobbik…

Én nem vagyok politikus, nem vagyok, és nem is leszek mindent tudó. Egy vidéki lány vagyok, aki felkerült Budapestre, és látja, hogy mi történik ebben az országban. Egy húsz éves főiskolás vagyok, akinek fáj Trianon, fáj az elmúlt húsz év, és fáj, hogy emberek halnak meg, mert a magyar népnek nem nyílik ki a szeme!

Nem ígérem Önöknek, mint a Fidesz és az MSZP, hogy ha egyszer a Jobbik lesz hatalmon, kolbászból lesz a kerítés. Azt viszont tudom, hogy a Jobbikon kívül egyik párt sem nézi mindannyiunk érdekeit!

Magyarországon ma valóban gyökeres, radikális változásra van szükség!

Magyarországnak már nincs négy éve! Gondolják át, hogy hova teszik az „X”-et április 25-én.

Végezetül ajánlom minden kedves választópolgár figyelmébe Wass Albert gondolatait:

Háromféle magyar

Háromféle ember van ebben az országban,.. háromféle magyar. Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak. Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán csúszik, farkát csóválja, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte.

Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett.

Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért, érted? Ez a nagy tömeg. Ez a nép.

Szögi Zsuzsanna
A XVII. kerületi Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke, volt tiszavasvári lakos" 

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés