Hirdetés

Kósa kikelt az OVB ellen

A bizottság lemondását követelik

civishir.hu

2010.04.11. 21:23

Kósa kikelt az OVB ellen
fotó: Mangu Róbert

Debrecen – A helyszínen lévő tudósítók még onnan is közönyös várakozásról számoltak be, ahonnan alapvetően mást vártak volna.

Hirdetés

Az MSZP Széchenyi utcai székházában vasárnap este 21 órakor tévéstábok és újságírók társaságában maroknyi szocialista várja, hogy történjen már valami. A televízión a csatornák élénk váltogatásával próbálnak minél frissebb információkra szert tenni. Munkatársunk békés beszélgetésről számolt be – a szocialisták egyelőre türelemmel várják a kampánycsend végét, az első eredmények érkezését.

Bizakodás mellett fő a pörkölt

A Jobbik szimpatizánsai a Csokonai utcán több tucatnyian majálishangulatban várakoznak. Kollégánk kerti partba csöppent: a jobbikosok a szabadban főznek, pörkölt készül, a háttérben Kárpátia szól. Néhányan a Magyar Gárda egyenruháját viselik. Nyugodt körülmények között folyik a jó hangulatú társalgás. 

Sör és narancslé

A Fidesz ideiglenesen berendezett, Kossuth utcai bázisán körülbelül kétszázan várakoznak vasárnap este. A hidegtálas fogadást unott arcok „körítik”: mindenki nehezményezi, amiért választást nem lehet rendesen lebonyolítani. A férfiak söröznek, a hölgyek elcsevegnek egy narancslé mellett.

„Az OVB vezetője mondjon le!”

Kósa Lajos polgármester 20.45-kor tartott sajtótájékoztatót. Debrecen első embere, illetve a másik két fideszes jelölt az alkalmi bázison, a Belvárosi Közösségi Házban tartott sajtótájékoztatón elmondta, az Országos Választási Bizottság elnöke nem tudja értelmezni a törvényt, az ugyanis kimondja, hogy 19 órakor a választásnak vége, a szavazókörökben, az épületen belül tartózkodók adhatják csak le voksukat ezt követően. A törvény ugyanígy vonatkozik a kampánycsendre is, azaz az a szavazás napján este 19 órakor véget ér. – Debrecenben 20.25-kor fejeződött be a voksolás, itt az átjelentkezők torlódása miatt a szavazóköröket kiegészítették. Nem értem, hogy miért nem lehetett ezt máshol is megtenni. Az OVB tagjai, a pártok delegáltjait kivéve vonják le a következtetést, és mondjanak le – mondta Kósa Lajos.

Szóljon hozzá!

Hirdetés