Hirdetés

Mit kíván Debrecen? Jövő héten kiderül!

civishir.hu

2011.10.19. 09:38

Mit kíván Debrecen? Jövő héten kiderül!
A fergeteges Ismerős Arcok október 29-én lép fel a Lovardában

Debrecen – Nem akármilyen sorozat vár ránk jövő héten, hat nap alatt öt kiváló koncertet adnak Debrecenben – persze kérdés, az általános VV-lebutulásban mennyi embert érdekel a jó zene.

Hirdetés

Az éjszakák és a benzinár kitartóan és megbízhatóan növekednek. Otthon a gép vagy a tévé előtt révedve ez a szakasz nem fog menni. Ideje megragadni a bőrdzsekit és az asszonyt, netán a családot, és elszántan nekiindulni a sötét éjszakának! Esélyeink egyre javulnak az elkövetkező napokban, a városunkba készül a Ricse, a Bikini, a Lord és az Ismerős Arcok, újra fellép a PG Csoport.

Látván kedden délben a Vikidál-Deák Bill-Tunyogi-Varga alkotta A zöld, a bíbor és fekete klipjének beúszását a Cívishír legolvasottabb cikkei közé, visszatért belém a remény. Él még az igény a minőségi zene iránt, legalábbis a mi olvasónk között. Merthogy debreceni zenészkörökből nemrég felemás híreket kaptam. A Frogshow frontembere, Rábold Ákos szerint miközben érződik a Rocksuli áldásos hatása, és egyre több tehetséges zenész és zenekar van Debrecenben, minden irányzatot lefedve, az elmúlt öt-tíz évben a kisebb bandák közönsége megfeleződött, a fiatalokat lassan elnyeli a gépzene.

Tény, hogy a fiatalságot országszerte jól leköti a péntek és szombat esti, kívülről sokat ígérő, belül tök üres diszkós pörgés, a nép többi része pedig elvegetál otthon a valóságsók és egyéb övön aluli ripacsműsorok áradatában. De nem hinném, hogy valóban itt lenne az igényszint. Érdekes módon egy korábbi utcai közvélemény-kutatásnál a megkérdezettek 95 százaléka nem tudott arra magyarázatot adni, hogy miért vagyunk a világon a hatodik helyen a tévénézésben átlagban napi hat és fél órával. Azt viszont majdnem mindegyikük hangsúlyozta, hogy a műsorok silányak, buták, színvonalon aluliak, éppen emiatt nem is értették az előkelő helyezést.

Én viszont azt mondom erre, bármit meg lehet szokni, az emberek döntő többsége beletörődik abba, ami van. Vitray Tamás egyszer úgy fogalmazott, ha egy éven keresztül egy segget mutogatnának minden este főműsoridőben a legnézettebb adón, akkor ha a következő év első napján hiányozna a látvány a képernyőről, az emberek kétségbeesetten követelnék vissza. A példa kicsit sarkos, de a lényeget visszaadja, a médiának tényleg ekkora ereje van a tudatra. Bármilyen irányban. A Cívishíren jöjjön hát egy üzenet a másik irányt erősítendő: az emberekben legbelül lakó igényszint igenis magasabb annál, mint amit a nézettség és olvasottság hajszolása közben az újságíró szakma kiválóságai rájuk zúdítanak.

Ezt a fajta nézettséget tehát inkább ne növeljük, és ne csak magunkat, hanem másokat is mozdítsuk ki otthonról, lesz hova elindulni! Október 24-én, hétfőn a Beatrice a Lovardában, 27-én, csütörtökön Bikini a Hódosban, október 29-én, szombaton a Lord, a Chrome Rt. és az Ismerős Arcok a Lovardában, november 11-én, pénteken PG Csoport a Kölcseyben ad koncertet.

HeGergAnd
 

Szóljon hozzá!

Hirdetés