Hirdetés

Jobbos, balos mesék, meddig kajáljuk még?

2014.12.08. 11:04

Jobbos, balos mesék, meddig kajáljuk még?

Azt remélni, hogy a főgonosz Viktor és bandája elűzésével megoldódik a baj, oktondi gondolat – üzenet tüntetőknek és nem tüntetőknek. HeGergAnd jegyzete

Hirdetés

„Az elmúlt négy év ellenzéki politizálásának az volt a legnagyobb rákfenéje, hogy mindenki a Fidesszel foglalkozott, és nem az országgal.” No lám, csak megéri néha bekapcsolni ezt a dobozt, az ATV-n, Havas Henrik megmondó műsorában ilyeneket hallani egy vezértüntető szájából. Tegyük hozzá, a tüntetőknek sem ártana odatenni valamit a „TA-KA-ROD-JON!!!” üzenet mellé, ha már ilyen szépen felbolydult a nép, és (meccsek helyett) hetente jár az utcára. Valami alternatívát jó lenne hallani: kitől, mitől és hogyan lesz jobb és tisztább?

Az LMP-ből kiábrándult és emiatt ki is lépett Vágó Gábor belelendül: „Ha az ellenzék végre levenné a fókuszát a Fideszről, és arra figyelne, hogy milyen pontokon lehet most azonnal segíteni, akkor lehet, sokkal hatékonyabb lenne.” Ott az újabb pont! De nemcsak az ellenzéknek, hanem az utcára vonuló ezreknek is el kellene ezen gondolkodni. És hogy az ellenzék legyen hatékonyabb? Ez egy megfoghatatlan lófütty az elmúlt 24 év rablásaira tekintve… Mi lenne, ha a társadalmi önvédelem és érdekérvényesítés lenne hatékonyabb?!

Vágó Gábor a következő gondolatnál bicsaklik egyet: „Csak az a baj… hogy ha ilyen pozitív üzeneteket rak ki az ember (mármint olyanokat, amivel segíteni lehet), akkor nehéz közösséget képezni…” A szép bajszú embernek azt válaszoljuk, közösséget csakis pozitív üzenetekkel lehet képezni. De a folytatás megint egész jó: „A tüntetések arra jók voltak, hogy az emberek megérezték, tehetnek valamit. Télen kezdjenek el maguk szerveződni, és akkor tavasszal majd hálózatba lehetne őket szervezni.”

Kérdés, milyen hálózatba, és milyen céllal?

Mert azt remélni, hogy a főgonosz Viktor és bandája elűzésével megoldódik a baj, oktondi gondolat. Melyik nihilt sírjuk vissza? Ami Megyó vagy Fletó vagy Bajnai alatt volt? Vagy valamelyik korábbit? A bűn melegágya volt az összes, másképp nem tudták volna lerabolni előbb az ország, aztán a lakosság vagyonát, eltüntetve a középosztályt, elszegényítve milliókat.

E szakaszok közt igazából csak annyi a különbség, hogy az egyik az egyikünknek, a másik a másikunknak fáj jobban. Szerintem ezek loptak többet, szerinted amazok. Én akkor mentem ki az utcára, te meg most mész ki.

Magyarországon 2001 és 2011 között a magyarság aránya békeidőben mindössze tíz év alatt 95-ről 85 százalékra csökkent (forrás: ksh.hu), ez vitathatatlan történelmi mélypont! A baj tehát már éppen akkora, hogy e ponton félre lehetne tenni ezt a jobbos, balos és liberális tápszert. Megegyezéses alapon, mondjuk egy 20 éves közös országmentésre, vagy örökre. Ugyan mit veszítenénk vele? Csak egy látást torzító hályogot és az elválasztó falakat. Akik e színeket kitalálták nekünk, a színfalak mögött rendszeresen elröhögcsélnek rajtunk.

E pártszínek és kamuideológiák nélkül is meglennénk, dolgunk ugyanis éppen elég lenne. Igen, hálózatba szerveződni, ez nem hülyeség. Például azért, hogy a mindenkori magyar kormánnyal és mágnás miskáival szemben legyen egy egészséges, életerős társadalmi kontroll.

Egyébként Vágó Gábor nem találta fel a spanyolviaszt, 2008-ban már megtették honfitársaink, hogy az akkor is igen divatos tüntetések helyett hálózatba szerveződtek. A dolognak Magyarok Szövetsége volt a neve, több tízezres nagyságrendig jutott, csak nem volt ilyen jó a marketingje, inkább agyonhallgatták vagy lejáratták. Szakértőket és tenni akaró embereket gyűjtött, fórumokat szervezett, felmérte az ország állapotát, és programokat dolgozott ki az élet minden területére, hogy elkerüljük a katasztrófát. És készült e programokat ráerőltetni az ország vezetőire békés, törvényes úton, vagy politikai erővé válva maga végrehajtani. Lentről, egyszerű halandókból szerveződve elég gyorsan eljutott azokig a sarokkövekig, amiket azóta az MSZ leépülése (vagy leépítése) ellenére egyre többen a fejükbe vesznek: pl. visszahívható képviselők, civil szervezetekből álló felsőház a parlamentben, helyi közösségek támogatása, helyben termelt, egészséges élelmiszerek helyi piacainak támogatása, a gyógyszeráradat visszaszorítása a hagyományos és alternatív gyógymódok támogatása által…

…és még sokáig lehetne sorolni, mi mindenről lenne érdemes vitatkoznunk az aktuális XY takarodj rigmusok helyett. Lehet, hogy ez nehezebb és lassabb, mint az utcára röppenni, de legalább olyan izgalmas. És amíg nem szerveződünk össze, nem erősödünk meg közös célok és összefogás útján, addig a nagyfiúk csak nevetnek rajtunk. Addig nincs kitől tartaniuk.

HeGergAnd

Szóljon hozzá!

Hirdetés