Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak egy lesgólig jutott a DVSC a paksi bronzmeccsen

| 2023. 05. 06. | 20:13:00
Az utolsó három forduló előtt maradt a debreceni ponthátrány.
Csak egy lesgólig jutott a DVSC a paksi bronzmeccsen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemcsak presztízs meccset, hanem a bronzéremért folyó csata igencsak meghatározó találkozóját vívta az OTP Bank Liga 30. fordulójában a DVSC a házigazda Paks ellen május 6-án délután. Az atomváros-beliek 47 ponttal a tabella 3., míg a debreceniek egy ponttal mögöttük, a 4. helyet foglalta el. Ha a Loki győz, előz. Na, erre készült a debreceni csapat! Tekintsünk azonban a múltba – a Debrecen és a Paks eddig 38 alkalommal találkozott az NBI.-ben, ebből 18-at a DVSC nyert meg, 14-szer osztoztak a pontokon, és mindössze 6-szor hagyta el vesztesen a pályát a hajdúsági gárda. Ebben a bajnokságban már kétszer mérkőzött egymással a két csapat. Még az ősszel 1–0-ra nyert otthon a Paks, míg a második körben a Loki emlékezetes meccsen verte 2–1-re az atomváros gárdáját. Micsoda meccs volt! A hosszabbítás első percében még a vendégek vezetett, majd 3 perc alatt megfordította a találkozó állását a Debrecen.

A DVSC-t Paksra mintegy 50 szurkoló kísérte el, és dobbal, kereplőkkel már a találkozó megkezdése előtt jelezték, lesz hangjuk a meccsen. A hazai zöld-fehér B-közép szektorban is körülbelül félszázan voltak. A debreceniek tiszta fehérben, a paksiak csupazöldben a pályán.

A meccset Berke Balázs játékvezető sípjelére a hazaiak kezdték, és nem csak kezdték, hanem aktívabbak is voltak az első percekben. Ha gólhelyzetig nem is, 20 méterről megeresztett lövésig eljutottak, a löket az egyik védőben akadt el. Majd egy bedobás után 18 méterről Skribek tűzte kapura a labdát, ami a jobb kapufa mellett suhant el. A Loki képtelen volt áthozni a felezővonalon a labdát köszönhetően a pontatlan játéknak, labdakezelési hibáknak. Srdjan Blagovevicnek, a DVSC vezetőedzőjének sem tetszett csapata játéka, karját gyakran emelte ég felé, tárta szét, vagy fogta a fejét, miközben a labda szinte mindig a zöldmezeseket találta meg. Negyedóra elteltével vezette az első épkézláb támadását a Loki, és majdnem megszerezte a vezetést. Dzsudzsák remek indítását követően előbb Varga küldte 16 méterről kapura a labdát, Nagy védett, majd újabb lövés jött, ami elakadt egy védőben, a lepattanó labdát Loncar küldte 14 méterről a hálóba. Aztán kétperces VAR-vizsgálat, és megállapították, les előzte meg a gólt. Maradt tehát a 0–0.

Az akció felrázta a Debrecent, motiváltabban, keményebben, olykor erőszakosabban játszottak. Gyorsabb, élvezetesebb lett a játék, de a meccsen továbbra is a hazaiak domináltak. A 26. percben ismét Loki helyzet, Szécsi etette meg Szabót a bal szélen, beadására azonban Babunski késve érkezett az ötösre. A helyzetek kialakításában a hazaiak sem jeleskedtek, hiába uralták a játéktér nagy részét, a debreceniek tizenhatosa közelében elfogyott a lendületük, vagy – köszönhetőan a fehérmezesek védőinek – a tudományuk. Aztán Babunski majdnem gólt lőtt, Szécsi beadására ugyan pontosan érkezett, de lesen volt a Loki gólvágója. A DVSC továbbra is rengeteg hibával játszott, két-három passz után rendre elveszítették a labdát. Aztán a hazaiak is megmutatták, van keresnivalójuk Megyeri kapuja előtt; egy gyors akció végén Skribek lőtt laposan 17 méterről, a Loki hálóőre azonban védett. A félidő hajrájára kiegyenlítetté vált a játék, bátrabban, lendületesebben focizott a debreceni csapat. Egy hazai pontrúgás után kis kakaskodás alakult ki Megyeri kapuja előtt. Egy Loki védő testével fedezte az alapvonalon túlra tartó labdát, közben egy hazai a hátára mászott, és ez a jelenet nem tetszett a zöldmezeseknek. A játék képe a félidő utolsó perceire sem változott, meddő támadások a Paks részéről, míg a másik oldalon erőtlen kontrák.

A DVSC cserélt a szünetben. Szécsi helyett Kyziridis a pályán a második félidőben. A két csapat ugyanott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta. Támadott a Paks, de a beadásokat Megyeri rendre fogta, a másik oldalon Varga Kevint igyekeztek megjátszani, de háromból egyszer sem tudta megjátszani a paksi térfélre ívelt labdát. Közben a közönség többször fejezte ki elégedetlenségét Berke játékvezető ténykedésével szemben, a spori ugyanis rendre lefújta a zöldmezesek apró, alattomos szabálytalankodásait. Varga Kevin közben magára talált, egy hosszú indítás után középre cselezte magát és 22 méterről megküldte a labdát, amit Nagy védett. A másik oldalon egy hazai játékos 7 méterről fejelt kapura, a jobb sarokba tartó labda kicsit dadogott ugyan Megyeri kezében, de végül sikerült rávetődnie. Az 57. percben Hahn helyett a legendás Böde a pályán, Skribeket pedig Windecker váltotta a hazai csapatban. A cserék után veszélyesebb lett a kapura a Paks, a rendre az ötös körül ólálkodó Bödét keresték a labdával, az erőcsatárt azonban jól fogta a környezetében lévő két-három védő.

A félidő közepéhez közeledve, először a meccsen, a Loki percei következtek. A feljebb tolt védelem már a felezővonalnál szerelte a hazaiakat, helyzetig azonban nem jutottak el a vendégek, két, veszélytelen kimenetülő szögletet azonban elértek. Balogh le, érkezett Vas a hazaiakhoz, miután a Loki egy közeli fejesből kapufát ért el. A meccs hajrájához közeledve egyre inkább szorította mindkét csapatot az idő, felpörgött a tempó, kemény, férfias játék folyt a pályán, mindkét csapatnál sok hibával. Varga Kevin helyett Bódi, Babunskit Mance váltotta a pályán a 78. percben. A hajrában a hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak. Többnyire endülettel érkeztek a Loki kapuja előterébe, a védők azonban hősiesen védekeztek. A Debrecen továbbra is kontrákból igyekezett veszélyeztetni, de ezen a meccsen valahogy nem találták a labdát, ponttalan beadások, érthetetlen labdavesztések sokasága jellemezte a játékukat. Pappot közben Kovács váltotta a hazaiaknál az utolsó hat percre. Küzdelem, test elleni harc dominált a mérkőzés végén; a debreceniek szívósan és szervezetten védekeztek, a kontráikban azonban hiába volt lendület, a másik oldalon ugyancsak kitűnő védelemmel találták szembe magukat. A hosszabbítás két percére még Bárány is pályára lépett, Dzsudzsákot váltotta.

A pontosztozkodás azt jelenti, hogy az utolsó három forduló előtt maradt a debreceni ponthátrány.

Ezdzői nyilatkozatok

Srdjan Blagojevics (DVSC): – Nagyon nehéz és nagyon megterhelő mérkőzésen vagyunk túl. Ez a találkozó különbözött az eddigi mérkőzéseinktől. Nehéz volt játszani a Paks ellen, aki tele van energiával, önbizalommal. Nagyon agresszíven védekezett az ellenfél. Az első félidőben nyomást helyeztek a csapatra, a második játékrészben már felszabadultabban játszottunk. Úgy éreztem, az utolsó passzok hiányoztak, hogy be tudjuk rúgni a helyzeteinket. Ami viszont tetszett, a mérkőzés végén csend volt az öltözőben, ami azt jelenti, a játékosok nem elégedettek az eredménnyel, és én sem vagyok elégedett. Három mérkőzés van még hátra, megyünk tovább. Új rekordunk, hogy az elmúlt három mérkőzésen nem kaptunk gólt.

Bognár György (Paks): – Taktikailag rendben volt a meccs, az első félidőben az történt, amit akartunk, odaszorítottuk a kapuhoz a Debrecent. Minőségileg nem tudtuk a támadókat kiszolgálni. Több játékosom is fáradt volt. Nem tudtunk gólt lőni, úgy tűnt, a Debrecennek jó a döntetlen, és emiatt ennyi játékot vállalt fel. Az első félidőben minden labdát vissza tudtuk szerezni, a másodikban a középpálya már kiegyenlített volt. Nem vagyok csalódott, két egyforma képességű csapat játszott. Annak ellenére, hogy sokkal többet támadtunk, reális eredmény a döntetlen.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Rangadót vív a DVSC; a jegyek fele már elkelt
Rangadót vív a DVSC; a jegyek fele már elkelt
A debreceniek számára a tét a bajnoki bronzérem.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!