Hirdetés

Áder János szemére vetik a kopasz verőlegényeket is

2016.12.30. 13:45

Áder János szemére vetik a kopasz verőlegényeket is
Áder János nem jön be az MSZP-nek (Fotó: mti)

Alkalmatlannak tartja őt az MSZP.

Hirdetés

Hirdetés

Az MSZP szerint Áder János 2012-ig fideszes pártkatona volt, és köztársasági elnökként is az maradt, ezért alkalmatlannak tartják őt a legfőbb közjogi méltóság posztjára.

Az MSZP pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön közölte: Áder János elfogadja a következő államfői ciklusra szóló felkérést. Áder János azt írta, az államfői megbízatásra eddig is olyan alkotmányos szolgálatként tekintett, amelynek ellátása során a köztársaság elnöke a magyar nemzetnek tartozik felelősséggel és számadással.

Az MSZP közölte: Áder János már öt éve bizonyítja, hogy képtelen ellátni a köztársasági elnök feladatait, személye és tevékenysége egyetlen percig sem egyesítette a magyar nemzetet.

A szocialisták szerint Áder János nem őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.

Néma maradt, amikor kopasz verőlegények erőszakkal akadályozták alkotmányos jogok gyakorlását, szótlanul nézte a magyar sajtószabadságot csorbító csapásokat, és úgy tett, mintha nem látná a magyar nemzetet végzetesen megosztó kormányzati gyűlöletkampányt - tudatták.

Áder János aláírta azokat a törvényeket, amelyek még a jelenlegi alaptörvénnyel is ellentétesek, ami ellen pedig mégis szót emelt, annak a későbbi, változatlan elfogadásához némán asszisztált, megerősítve a gyanút, hogy ellenkezése csupán megkomponált színjáték. Áder János a teljesítmény méltó megbecsüléséről beszél, miközben hallgat arról, hogy az urizáló fideszes elit tagjai szétlopják a nemzet vagyonát. Áder János a kölcsönös tiszteletről papol, miután eltűrte, hogy a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntessenek ki egy nyíltan uszító és zsidózó személyt - írták.

Áder János köztársasági elnökként a magyar nép előtt megbukott. Méltányolható gesztus lenne, ha vállalná valódi szerepét, és visszamenne a Fideszbe, a saját pozíciójába: pártkatonának - zárja közleményét az MSZP.

MSZPÁder János

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.