Hirdetés

Hirdetés

Ide süss! Túrós parfétorta málnával

civishir.hu

2014.07.28. 12:27

Ide süss! Túrós parfétorta málnával

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Hirdetés

Véleményem szerint az egyik legegyszerűbben elkészíthető parfétorta ez. Bonyolultabb főétel után igazán mutatós és finom desszert, ami még a diétánkba sem rondít bele. A málna helyett adhatunk hozzá más bogyós gyümölcsöt is, például áfonyával, szederrel még szebb.

Túrós parfétorta málnával (vagy egyéb idénygyümölccsel)

Hozzávalók:
50 dkg sovány túró
5 evőkanál natúr, görög joghurt
1 kezeletlen citrom leve és héja
4 dl tejszín
15 dkg porrá őrölt eritrit
1 tk vaníliapor
25 dkg málna (vagy szeder, meggy, eper, áfonya)
5 dkg ribizli
1 marék durvára tört dió

Elkészítés: A túrót, joghurtot krémesre keverjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, vaníliaport, citromlevet, aztán 2 dl tejszínből habot verünk és óvatosan a túrós krémhez keverjük a citrom héjával együtt, végül beleforgatunk 15 dkg málnát. Egy közepes vekni formát kibélelünk frissen tartó fóliával és ebbe öntjük bele a krémet. 1 éjszakára fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt fél órával kivesszük, tálra borítjuk a már kész parfé tortát, majd a maradék 2 dl tejszínből vert habbal és málna, illetve ribizli szemekkel díszítjük. A torta köré durvára tört diót szórunk.

Jó étvágyat!

M. Szabó Éva

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.