Hirdetés

Hirdetés

Ide süss! Diétás máktorta

civishir.hu

2014.09.08. 18:51

Ide süss! Diétás máktorta

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Hirdetés

Első blikkre nem is gondolná, mennyire passzolnak ezek az ízek. Ha hagyjuk összeérni, akkor a mák, méz és erdei gyümölcsök.... Nem is mondok semmit., ezt tényleg ki kell próbálni! Ráadásul egy szelet elfogyasztása még a diétánkba is beilleszthető.

Erdei gyümölcsös, mézes máktorta

Hozzávalók a mézes mákpiskótához:
7,5 dkg darált mák
1 evőkanál édes morzsa (vagy teljeskiörlésű zsemlemorzsa)
1 evőkanál méz
10 dkg eritritol
3 tojás
fél (kezeletlen) citrom reszelt héja
1 kk fahéj

Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverjük az eritrittel és mézzel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval. A mákot, morzsát, fahéjat, citromhéjat egy tálban elkeverjük. A tojássárgájához kanállal folyamatosan keverjük a fehérjét és mákos keveréket felváltva. Sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva kihűtjük.

Hozzávalók a krémhez:
250 gr mascarpone (vagy házi krémsajt)
4 dl állati tejszín
3 evőkanál őrölt eritritol (nem lesz édes, ha valaki édesebben szereti, több édesítőt tegyen!)
1 lime kifacsart leve (helyettesíthető fél citrom levével)
3 evőkanál hozzáadott cukormentes, erdei gyümölcs lekvár
a torta tetejére erdei gyümölcs keverék

Elkészítés: A mascarponét, eritritet és lime levét robotgéppel kikeverjük, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt. A krém felét a mákpiskótára halmozzuk, majd kiskanállal foltokban felkaparjuk kicsit a krémet. Ezekbe töltjük a lekvárt. A maradék krémet rásimítjuk a lekváros rétegre és közepére erdei gyümölcs keveréket halmozunk. Jól behűtve fogyasztjuk!

M. Szabó Éva

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.