Recept: spenótos muffin, ahogy Boros Vali készíti

Nem kérdés, hogy Boros Vali az ország, de legalábbis Szabolcs-Szatmár-Bereg legismertebb háziasszonya, gazdasszonya. Egymásnak adják a kilincset kékcsei konyhájában a tévéstábok és az újságírók. Közben újabb és újabb receptek pattannak ki a fejéből, melyeket szívesen oszt meg közösségi oldalán. Íme, a legújabb:
Spenótos, sajtos muffin
Hozzávalók:
5 dkg spenót
2 cikk fokhagyma
kevés sajt (a legjobb a feta vagy morzsás, de lehet gomolya)
5 dkg vaj
10 dkg liszt
1 dl tej vagy joghurt
1 teáskanál sütőpor
2 tojás
só szájíz szerint (kb.3 csipet)
Elkészítése
A spenótot a zúzott fokhagymával egy kevés vajon megfonnyasztottam, félretettem kihűlni, a sajtot jó apróra kockáztam.
A liszthez kevertem a sütőport, egy másik tálban a tojás, vaj és tej keverékét alaposan simára kevertem, majd hozzáadtam a spenótot, amit előbb összevagdostam: Belekevertem a sajtot, ezt is elkevertem, majd ehhez kevertem a sütőporos lisztet. Formákba öntöttem, és megsütöttem.
Jó étvágyat kíván:
Boros Vali


















