Megnyitott a debreceni Burger King

Átadták Debrecen új Burger King éttermét a Böszörményi úton (a tűzoltóság mellett) június 30-án; a 158 ülőhelyes egység drive-típusú, azaz autós vendégeket is fogadnak.
Az avatón a hálózat magyarországi üzemeltető-fejlesztője, a Fusion Zrt. vezérigazgató-helyettese, Dara Zsolt (képünkön) úgy fogalmazott, a debreceninél „szebb, jobb, nagyobb éttermet nem lesz egyszerű nyitni”, miközben három beruházásuk is fut jelenleg (a cívisvárosi az ötvenegyedik a sorban).
Elhangzott: a Burger Kinget 1954-ben alapították amerikai üzletemberek Florida államban, mert hittek benne, hogy szükség van jó ár-érték aránnyal rendelkező, kiváló alapanyagokból dolgozó, a tisztaságra sokat adó gyorsétteremre. Manapság világszerte több mint 15 ezer egységgel rendelkeznek, több mint száz országban napi 15 millió vendéget szolgálnak ki. Az előzetes visszajelzések szerint – tette hozzá Dara Zsolt – Debrecenben sokan várták a csütörtök délutáni nyitást. Arról is beszélt, hogy közel 1 milliárd forintos költségével a 60 új munkahelyet is teremtő debreceni étterem az egyik legnagyobb beruházásuk (a területet a Hajdúsági Sütödéktől vásárolták).
A gyorsétterem létrehozásában a debreceni Xanga Corn Kft.-nek kulcsszerep jutott. Herdon István cégvezető a csapatmunkát emelte ki, hozzátéve, hogy a Xanga ipari, logisztikai szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, majd a bérlő (jelen esetben a Fusion) rendezi be az adott létesítményt a maga technológiájának megfelelően. Felidézte, az 500 négyzetméteren megvalósított beruházás másfél évet ölelt fel, a kivitelező a STRABAG volt. Mint mondta, ez az első emeletes Drive Burger King vidéken.

– Szerintem nagyszerű választás volt mind Debrecen, mind a helyszín. Én magam törzsvendég leszek, mert nagyon szeretem a Burger Kinget – tette hozzá stílszerűen.








































