Ide süss! Zöldséges babgulyás füstölt csülökkel

Bár "csak" füstölt csülök került bele, tehát nem pörköltalappal készítettem, de így is nagyon finom lett. A nokedli sárgaborsólisztből készült. Ez sokkal jobban használható, mint a hajdinaliszt. Árban is elfogadható és mindenképpen egészségesebb, mint a fehér liszt.
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
olaj
2 tk. piros paprika
füstölt csülök
3 gerezd fokhagyma
3 zöldség
3 répa
1 doboz konzervbab (levével együtt)
1 dl házi paradicsomlé
1 egész tojás
3-4 ek. sárgaborsóliszt
só, bors, delikát ízlés szerint
1-2 kk. piros arany
Elkészítése: A füstölt csülköt feltesszük főni. Amikor felforr, fokhagymagerezdeket, sót, borsot, delikátot és kevés Piros Aranyat teszünk bele. Külön edényben olajon megdinszteljük a felaprózott vöröshagymát és piros paprikával megszórjuk. Önthetünk alá pici vizet, hogy ne égjen le. A csülök főzőlevéből kimerünk néhány kanállal és összekeverjük a hagymával, majd hozzáöntjük a csülökhöz. Amikor szinte teljesen puha a csülök (elválik a hús a csontról), beletesszük a felkockázott zöldséget és répát. Ízesítőnek tehetünk még bele kevés házi paradicsomlevet is. Ha a zöldségek is megpuhultak, beleszaggatjuk a nokedlit.
Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva
További receptek az Ízek és utazások gasztroblogon
Facebook-oldal ITT














