Ide süss! Túróval töltött csokis linzer – gyermeknapra
Túróval töltött csokoládés linzer
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj, vagy Rama
reszelt citromhéj
2 tojás sárgája
A krémhez:
35 dkg tehéntúró
10 dkg porcukor
3 tojás sárgája
15 dkg vaj, vagy Rama
maréknyi mazsola
reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
A bevonáshoz:
10 dkg csokoládé
Elkészítés:
Elkészítés: A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat. Hozzáütünk 2 tojás sárgáját, és tésztát gyúrunk. A krémhez a tehéntúrót szitán átpasszírozzuk, porcukrot adunk hozzá, és a tojás sárgájákkal elkevert vajhoz vegyítjük. Áztatott, majd szárított mazsolával, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral édesítjük. A tésztát 1 óra hűtőben való pihentetés után lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és korongokat vágunk ki belőle. (A korongok felét készíthetjük úgy, hogy a közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval kivágjuk. Ez lesz majd a linzerkarikák teteje). 180 fokon, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük, majd kihűtjük a linzereket.
1-1 korong közé tölteléket kenünk, és a süteményt olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Csokoládé bevonás művelete: Először óvatosan egy hüvelyk- és a mutatóujjunkkal a linzerünk alját megmártjuk a csokimázban. (A teteje ne érintkezzen a csokival!) Ezután a linzert lapos késre fektetjük a csokimáz fölé, majd egy nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatót (vagy kisebb poharat) a tetejére helyezünk,egy teáskanállal a csokimázzal körben leöntjük. Így a fölösleges csoki a lábasba fog visszafolyni. Majd a linzert a laposkésről egy kis idő után egy rácsra helyezzük.
TIPP: Tejszínhabbal díszíthetjük.
Jó étvágyat!
Faragó Márta és Taksár Ferenc, Nyírtelek
Ide süss! receptverseny
Küldje el a szerkesztőség címére (szerkesztoseg@civishir.hu) saját receptjét – lehetőség szerint fotóval. Fontos: nem kell Jamie Olivernek lenni! Jöhet leves, főétel, desszert, egytálétel, bográcsos, de akár egy különlegesebb szendvics leírása is. A lényeg: Ön már elkészítette és bevált. A recepteket értékes nyereményekért június 1-ig várjuk! A győzteseket Zacsik Tibor szakács választja ki.














