Ide süss! Ecetes-lila hagymás krumplisaláta

Tartalmas köret vagy savanyúság minden karácsonyi hús-vagy halételhez. Ünnepi asztalra ajánljuk ezt a szinte fél kézzel is elkészíthető, gyors fogást.
Hozzávalók:
13-15 db burgonya
4-5 fej lila hagyma
3-4 evőkanál ecet (20%-os)
6-7 dl víz
2 ek cukor
só, bors
zöldpetrezselyem
Elkészítés: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd kihűlve meghámozzuk, felkarikázzuk. A lila hagymát félbe, mahd vékony szeletekre vágjuk. A salátalé ecetből, vízből, cukorból és sóból áll, készítsük el ízlés szerint. Ezt követően már csak annyi dolgunk maradt, hogy a burgonyát és a hagymát egy tálba tegyük, és rálocsoljuk a sajátalevet. Sózzuk, borsozzuk. Legalább fél napig pihentessük hideg helyen, hogy az ízek összeérjenek. A tetejére petrezselyemzöld szórható, de az el is maradhat.
















