Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben, a nyílt utcán rabolt ki egy idős asszonyt

Cívishír | 2024. 08. 14. | 07:47:49
Korábban egy lakást is kiadott, ami nem az övé volt. Most börtönbe kerülhet.
Debrecenben, a nyílt utcán rabolt ki egy idős asszonyt
A táskát visszakapta a sértett (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vádirat szerint február 18-án dél körül az idős sértett gyalogosan ment hazafelé, kezében volt a kézitáskája, benne 500 forint készpénzzel, kulcscsomókkal, imakönyvvel és esernyővel. Miután a sértett a buszról leszállt, észrevette őt a vádlott, utánament, és beszélgetni kezdett vele azzal az ürüggyel, hogy ő hagyta-e el a kulcscsomóját, ami a férfi kezében volt és megmutatta a sértettnek. Az idős asszony közölte vele, hogy az nem az övé, ennek ellenére a vádlott mellette haladt és kérdezősködött a családi körülményeiről. A beszélgetés közben az idős asszony a kézitáskát át akarta tenni egyik karjáról a másikra, ekkor a vádlott a táska fülét megragadta, és megpróbálta a nő kezéből kirántani, azonban az asszonynak sikerült azt magánál tartania. A vádlott azonban még erősebben megrántotta a táska fülét, majd másik kezével a sértettet a csuklójánál fogva meglökte. Az idős asszony ennek következtében a járdára esett és kéztáskáját a vádlott elvette, azzal elszaladt.

A sértett segélykiáltásait követően a közelben lakó férfi a vádlott után szaladt, őt elfogta, és visszatartotta a rendőrség kiérkezéséig. Az ellopott táska a benne lévő tárgyakkal együtt hiánytalanul visszakerült a sértetthez. Az idős asszonynak 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A vádlott a fenti cselekményét megelőzően az általa bérelt debreceni lakás bejárati ajtajának alsó zárjához tartozó kulcsát lemásolta, majd a bérletet 2023. november 26-án felmondta. Később a tulajdonos kulccsal bezárta az ajtó felső zárját. A vádlott 2023 decemberében visszament a lakáshoz és megrongálta a felső zárat úgy, hogy az ajtó a nála lévő kulccsal nyithatóvá vált. Ezután 2023. december 12-én azzal a céllal, hogy pénzhez jusson, az érintett lakást bérbeadási szándékkal megmutatta egy érdeklődőnek, akinek valótlanul azt állította, hogy ő rendelkezik az ingatlannal kapcsolatos minden jogosultsággal. A vádlott a sértettel bérleti szerződést kötött és egyidejűleg tőle 300 ezer forintot vett át bérleti díj és kaucióként, majd átadta neki a lakás bejárati ajtajának kulcsát. A lakás valódi tulajdonosai azonban időközben a bejárati ajtó mindkét zárját lecserélték, így a sértett a lakásba bejutni nem tudott. A sértett kára nem térült meg. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen rablás bűntette, kisebb kárt okozó csalás és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádlott beismerése és tárgyalásról való lemondása esetére azt indítványozta, hogy a járásbíróság őt halmazati büntetésként 5 év börtönbüntetésre ítéltje és mellékbüntetésül 5 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Megújult a Szent István-nap mobilalkalmazása
Megújult a Szent István-nap mobilalkalmazása
Ezeréves ünnep, 21. századi élmény.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debrecen továbbra is a legdrágább
Tovább emelkedtek a lakbérek.
Új víztermelő kutat kell fúrni Létavértesen
A város ivóvízellátása ellehetetlenülhet.
Kiderült, mire megyünk a szilvával idén
A termőfelület majdnem 30 százalékát adja Szabolcs-Szatmár-Bereg.
Ismét fellendülhet a magyar mézpiac?
Újra vámmal érkezhet ukrán méz az Európai Unióba.
Maradt egy-két lezárás a debreceni felüljárón
A csatornaszemek és az aknafedők bosszankodásra adhatnak okot.
Sörözés a debreceni teraszokon – mondhatják, hogy gyorsan idd meg?
Fokozott ellenőrzések és eltérő nyitvatartási idők a belvárosban.
Hirdetés
Hirdetés