Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiderült, mennyiért vették meg a debreceni „Napló-székházat”

Cívishír | 2024. 08. 08. | 14:10:16
Önkormányzati cég a vevő, a szerkesztőség már elköltözött.
Kiderült, mennyiért vették meg a debreceni „Napló-székházat”
Külső és belső felújítás következik (Fotó: Cívishír/Ratalics László)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint áprilisban előre jeleztük, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vásárolta meg a Dósa nádor tér 10. szám alatti, „Napló-székházként” ismert ingatlant. Az önkormányzati holdingcég vezérigazgatója, Kocsik-Marossy Virág már akkor megerősítette a vételi ajánlatukat, most pedig kérdésünkre azt is elmondta, hogy nettó 820 millió forintért jutottak hozzá a belvárosi épülethez. A vagyonkezelő cég tagvállalata, a Cívis Ház Zrt. augusztus elején veszi birtokba az ingatlant.

– A birtokbaadást követően kezdődhetnek meg érdemben az ingatlan fejlesztésével kapcsolatos tervezési-műszaki előkészítő munkálatok, tekintettel arra, hogy az épület belső és külső felújításra szorul – reagált a hasznosításra irányuló kérdésünkre. Érdeklődtünk arról is, hogy a holdingcég megvásárolt-e esetleg más, frekventált helyen lévő ingatlanokat az utóbbi két évben. Erre Kocsik-Marossy Virág nemmel válaszolt. A vezérigazgató korábban úgy nyilatkozott: a vállalat gazdasági teherbíró képességéhez mérten törekednek arra, hogy megvásárolják, megóvják, hasznosítsák Debrecen belvárosának meghatározó építészeti értékkel bíró, kereskedelmileg is hasznosítható ingatlanjait.

A Cívishír először 2024 elején írt arról, hogy a vármegyei napilap korábbi tulajdonosa, az osztrák Russmedia magyarországi ingatlanhasznosító cége nettó 820 millió forintos áron eladásra hirdette a kétszintes, 885 négyzetméteres épületet. Amikor ugyanis a kormányközeli Mediaworks 2018-ban megvásárolta a Hajdú-bihari Naplót, az adásvétel nem terjedt ki a szerkesztőségnek is helyet adó belvárosi ingatlanra. A mostani adásvétel lezárulása előtt a szerkesztőség már elköltözött (a Szent Anna utcára), s immár a napló cégtábla is lekerült a homlokzatról. 

A Dósa nádor tér 10. szám alatti épület a mai formáját százhúsz éve – 1904-ben – nyerte el. Évtizedeken át Wolff-palotaként volt ismert a földszinten üzletekkel, az emeleten lakásokkal. A tér múltjáról erről a cikkben írtunk kicsit bővebben.

Ratalics László 

Búcsúzhat a Hajdú-bihari Napló a székházától
A Dósa nádor téri épület már feltűnt az ingatlanhirdetések között.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A Fradit fogadja szeptemberben a Debrecen
A Fradit fogadja szeptemberben a Debrecen
Az ob I-es helyezések ezúttal külön sorozatban dőlnek el.
Hirdetés
Hirdetés
Emléktáblát kap a Hortobágy legendás prímása, Burai Zsiga
Emléktáblát kap a Hortobágy legendás prímása, Burai Zsiga
Nóta- és táncdalénekesek is fellépnek a hídi vásáron.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több mint százmillióból vásárol vízmonitoring eszközöket Debrecen
A Környezeti Ellenőrző Rendszer (KER) célja a természeti értékeink megőrzése, a debreceniek jóllétének és biztonságának szolgálata.
Harmincöt parkolóhely épül Balmazújvároson
Kivitelezői csoport nyerte a közbeszerzést.
Üzemet alakítanának ki az Akadémiakert utcán
Építési beruházás kivitelezőjét keresi a Debreceni Egyetem.
A minisztérium szerint nem is olyan rossz a magyar minimálbér
Az effektív hazai minimálbér a 17. helyet éri el az EU-n belül.
Hirdetés
Hirdetés