Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Polgármesterré lép előre Győri Viktor Dávid Folyáson

Cívishír | 2024. 08. 13. | 13:23:44
A falu nemcsak alvótelepülés lenne, hanem munkahelyeket jelentő beruházást is szívesen látnának.
Polgármesterré lép előre Győri Viktor Dávid Folyáson
Győri Viktor Dávid (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Győri Viktor Dávid polgármester személyét kivéve teljesen kicserélődik Folyás vezetése október elsejétől. A leköszönő Magyar Sándor polgármester Görbeháza első embere lesz, a négy képviselőből csupán Győri Viktor Dávidot – függetlenként – választották meg újra a közel 300 lelkes községben.

Számára nem lesz teljesen ismeretlen a vezetés, hiszen a szeptember végén záródó ötéves önkormányzati ciklusban alpolgármesterként tevékenykedik a Hortobágy peremén található településen. Elődjével együtt helyezték fejlődési pályára a vármegye északnyugati pontján lévő falut. Ebben segítette őket, hogy a község néhány kilométerre helyezkedik el a sztrádalehajtótól, közel esik a sokféle munkahelyet kínáló Tiszaújváros, valamint fél óra autózással három vármegyeszékhely is elérhető.

– Budapesten születtem, de kisebb megszakításokkal folyamatosan Folyáson éltem. Most is itt lakok a családommal, hat éve vásároltuk meg az otthonunkat. Két fiúgyermeket nevelünk. Hegesztő szakmával rendelkezem, dolgoztam építkezéseken, utoljára kútkezelő voltam egy töltőállomáson – mutatkozott be a 30 éves férfi. Elmondta: igazából nem készült erre a feladatra, azért indult a választáson, mert közel áll a szívéhez a falu, szereti a közösséget, tenni akar a boldogulásukért.

Folyás ne csak alvótelepülés legyen, hangsúlyozta az egyik fontos célját (Fotó: Cívishír)

– Javítani szeretném Folyás népességmegtartó erejét. Ha lehetséges, valamilyen beruházás idetelepítését is segíteném, mert innen szinte mindenki eljár dolgozni. És persze az iparűzési adó is jól jönne. Területünk van, azt kellene alkalmassá kell tenni vállalkozások fogadására. A folyamatban lévő beruházásokat be kell fejezni, újakra pályázni, amelyek közül a legfontosabb a csapadékvízelvezető rendszer kialakítása. Ahhoz pénzhiány miatt eddig nem tudtunk hozzányúlni. A helyi kötődés erősítése érdekében természetesen együttműködünk a civil szervezetekkel. Egyelőre ezek a terveim, de nyilván az időközben adódó lehetőségeket ki fogjuk használni. A ciklus végére szeretnénk eljutni odáig, hogy Folyás ne csak alvótelepülés legyen. Annál is inkább, mert egyre több fiatal választja lakóhelyül a falunkat, mondhatnám, fiatalodik a falu. Ezt a folyamatot fenn kell tartani, ehhez képest kell meghatároznunk a feladatainkat – foglalta össze a terveit Győri Viktor Dávid.

A folyási polgármester-választáson három jelölt mérette meg magát: Győri Viktor Dávid 42,25 százalékkal győzött, maga mögé utasítva Váradi Lajosnét (31,69 százalék) és Horváth Lászlót (26,06 százalék). A képviselő-testület négy helyére tíz jelölt indult.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Megújult a Szent István-nap mobilalkalmazása
Megújult a Szent István-nap mobilalkalmazása
Ezeréves ünnep, 21. századi élmény.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debrecen továbbra is a legdrágább
Tovább emelkedtek a lakbérek.
Új víztermelő kutat kell fúrni Létavértesen
A város ivóvízellátása ellehetetlenülhet.
Kiderült, mire megyünk a szilvával idén
A termőfelület majdnem 30 százalékát adja Szabolcs-Szatmár-Bereg.
Ismét fellendülhet a magyar mézpiac?
Újra vámmal érkezhet ukrán méz az Európai Unióba.
Maradt egy-két lezárás a debreceni felüljárón
A csatornaszemek és az aknafedők bosszankodásra adhatnak okot.
Sörözés a debreceni teraszokon – mondhatják, hogy gyorsan idd meg?
Fokozott ellenőrzések és eltérő nyitvatartási idők a belvárosban.
Hirdetés
Hirdetés