Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Buszoztatják a DVSC-szurkolókat, hogy újra ünnep legyen a meccsrejárás

MTI | 2024. 08. 14. | 17:02:56
Összesen 17 településről utazhatnak ingyenesen Debrecenbe a hívek.
Buszoztatják a DVSC-szurkolókat, hogy újra ünnep legyen a meccsrejárás
Hajrá, Loki! (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC labdarúgócsapatának hazai hétvégi és ünnepnapi mérkőzéseihez kapcsolódóan Meccsnap Fesztivál néven új kezdeményezésről számoltak be a szervezők a keddi sajtótájékoztatón.

Makray Balázs, a DVSC cégvezetője elmondta, példás kezdeményezés jött létre a Loki és a Campus Kft. között, mivel amúgy is szimbiózisban élnek együtt. Céljuk a közönség minél színvonalasabb kiszolgálása a hazai mérkőzések előtt, ehhez csatlakozott a Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzat is, amely fontosnak tartja a szurkolók utazási körülményeinek javítását.

Elmondta, hogy ennek szellemében a vármegye nyolc pontjáról, 17 településről utazhatnak ingyenesen lakcímkártyával és érvényes bérlettel vagy meccsre szóló jeggyel a szurkolók, három órával a meccs előtt. A hazajutás is ingyenes, a mérkőzés után 30-40 perccel indítanak járatokat, az állatkerttől induló autóbuszokkal. Az idei rajt jól sikerült, és a cégvezető reméli, hogy a szombati, Diósgyőr elleni meccs is közönségcsalogató lesz.  

Pajna Zoltán vármegyei közgyűlési elnök kiemelte, az ingyenes buszjáratokkal újra ünnep lesz meccsekre járni, mint ahogy volt ez pár évtizede, amikor húszezres közönséget vonzott a Nagyerdei Stadion. Kiemelte, a kezdeményezés közösségépítő, közösségszervező szerepét, melynek köszönhetően a megye 17 települését érintik az ingyenes járatok, s melyhez csatlakoztak a polgármesterek is.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a mérkőzések előtt minden korosztálynak lesznek játékprogramok, sportjátékok aktív és egykori játékosokkal, valamint az állatkertbe is bemehetnek az érdeklődők.

Miklósvölgyi Péter, a Campus Kft. ügyvezetője emlékeztetett rá, korábban is voltak hasonló kezdeményezések, ám a mostanival hosszú távon terveznek. "Ha esik, ha fúj, minden hazai mérkőzés előtt megtartjuk a színvonalas programokat" - jelezte, hozzátéve, cél a közönség igényeinek színvonalas programokkal való kielégítése.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikusok Éjszakája Debrecenben: itt a program!
Klasszikusok Éjszakája Debrecenben: itt a program!
Filmzenei koncertshow-t is láthat a nagyérdemű.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Jön a légi irtás Debrecenben
Több teendőre figyelmeztet az önkormányzat.
Polgármesterré lép előre Győri Viktor Dávid Folyáson
A falu nemcsak alvótelepülés lenne, hanem munkahelyeket jelentő beruházást is szívesen látnának.
Debrecen továbbra is a legdrágább
Tovább emelkedtek a lakbérek.
Új víztermelő kutat kell fúrni Létavértesen
A város ivóvízellátása ellehetetlenülhet.
Kiderült, mire megyünk a szilvával idén
A termőfelület majdnem 30 százalékát adja Szabolcs-Szatmár-Bereg.
Ismét fellendülhet a magyar mézpiac?
Újra vámmal érkezhet ukrán méz az Európai Unióba.
Hirdetés
Hirdetés