Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt perc alatt taccsra tette a DVSC a Győrt

Cívishír | 2024. 08. 02. | 20:51:56
Katasztrofálisan gyenge első félidő után magára talált a Debrecen, és háromszor is mattolta a hazaiak védelmét.
Öt perc alatt taccsra tette a DVSC a Győrt
A második félidőben gáláztak a debreceniek (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC számára is elkezdődött a 2024-2025. évi OTP Bank Liga első osztályában a küzdelemsorozat, mégpedig a második fordulóval, a Győri ETO otthonában, az ETO Parkban augusztus 2-án kora este. Az új bajnokság első fordulójában a DVSC a Ferencváros csapatát fogadta volna a Nagyerdei Stadionban, de a két egyesület megegyezése alapján az első forduló mérkőzését december 4-re halasztották. A most zöldben játszó hazai csapatnak ez már a második mérkőzése, a múlt hét végén, az újoncok rangadóján, a Nyíregyháza vendégeként szenvedett 2-1-es vereséget.

Bognár Tamás játékvezető sípjelére a hazai csapat kezdte a játékot. A DVSC egy teljesen új mintázatú, felül piros-fehér, alul fehér szerelésben játszott. A debreceni gárdát mintegy száz, igen aktív szurkoló kísérte el a Rába parti városba. Az első percek puhatolózó játéka után az első helyzetet az 5. percben a Győr hozta össze, de Vera 13 méterről csúnyán kapu fölé durrantott. A 10. percre ellenfelét a térfelére szorítva masszív debreceni fölény alakult ki, de hiába, hiszen a tizenhatoson belül felálló, jól záró győri védelmen a lendület nélküli tologatással esélyük sem volt átjátszani a labdát.

A csapatot sok szurkoló kísérte el (Fotó: Cívishír)

Támadott a Loki, viszont helyzete ismét a Győrnek volt. A 20. percben a térfelén egy debreceni labdavesztés után a hazai játékos egy az egyben vezette kapura, 14 méterről a lövése elakadt a kifutó Megyeriben, a kipattanó labdát azonban a második hullámban érkezők már nem tudták megjátszani. Újabb győri lehetőség három perccel később: a közelről a bal alsó felé perdített labdát bravúrral fogta a debreceni hálóőr. A Loki kapuja előtti forró perceket hűtötte, hogy egy győri játékos sérülése miatt rövid ideig állt a játék. Majd ismét a Debrecen volt a kezdeményezőbb, többet volt nála a labda, és főleg Vajda révén közelebb jutottak a kapuhoz, de továbbra sem tudtak mit kezdeni a „zöld fallal”.

A 34. percben ismét labdát vesztett a Loki saját térfelén, a támadást azonban Lagator szögletre mentette. A sarokról beívelt labdát a védők kifejelték, Vera pedig 18 méterről megküldte a jobb ficak felé, onnan Megyeri látványos bravúrral szögletre mentett. Ennek a szögletnek a forgatókönyve hasonló az előzőhöz, csak itt Csontos közeli bombája a kapu közepe felé tartott, aminek hárításához ugyancsak bravúr kellett. A félidő hátralévő részében és a 6 perc ráadásban még volt jó néhány forró pillanata a Debrecen védelmének, Megyeri azonban kivételesen jó napot fogott ki. A támadásépítésben lassú és körülményes Debrecen nem tudott mit kezdeni a védekezésből pillanatok alatt támadásba váltani képes győriekkel, akik néhány passzal már a Loki tizenhatosán belül helyzetbe kerültek.

A debreceniek azonban megúszták kapott gól nélkül a félidőt.

Vajda Botond kezdőként lépett pályára (Fotó: Cívishír)

A második játékrészt a DVSC kezdte, de másfél perccel később Lagator már csak sárga lapot érő szabálytalansággal tudta megállítani Gavricsot a bal oldalon, a tizenegyessel egy magasságban. Továbbra is lassan és körülményesen támadott a Loki, a Győr pedig a labdát követve igyekezett távol tartani a vendégeket a kapujától. Az 54. percben aztán védenie kellett a hazai hálóőrnek, egy szöglet után a kapu előtt megpattanó lövést szögletre ütött. Az 55. percben pedig már a kapuja bal oldalában megnyugvó Domingues lövése után kellett kaparásznia Ruisznak.

A Loki szélsője Bárány passzát az alapvonalról, a kaputól öt méterre tekerte a hosszúba. (0–1)

Aztán ha egy üzlet beindul…! A 60. percben megduplázta az előnyét a DVSC. Dzsudzsák balról beívelt beadása mértani pontossággal érkezett az ötösre robbanó Bárány fejére, aki a bal felsőbe fejelt. (0–2) A két gyors gól után váltott ritmust a DVSC, a széleken vezetett támadásokra összpontosítva felpörgette a játékát, miközben a Győr hajtott a szépítésért; így végre jó iramú, ugyanakkor küzdelmes mérkőzést láthatott az ETO Park közönsége. Voltak lehetőségei a hazaiaknak is, főleg távoli lövésekből, de a kapura tartókat Megyeri megfogta. Ha pedig a debreceni hálóőr a tizenhatoson kívül küzdött az ellenfél támadóival, mert ilyen is volt, amíg vissza nem ért a védendő területre, Lagator fejelte ki Svarka távoli emelését a léc alól. A biztos vezetés birtokában a 70. perctől átadta a területet a DVSC és a védekezésre összpontosított. Támadott a Győr, de nem tudott a védelem mögé kerülni, centerezései debreceni játékost találtak, a távoli lövések pedig kapu mellé mentek. A 85. percben pedig eldöntötte a meccset a becserélt Silue.

A bal oldalon, a félpálya közelében elvégzett gyors szabadrúgásból megkapta a labdát a tizenhatos előtt, áthámozta magát két védőn, majd lövése 13 méterről a kifutó kapuson megpattanva hullott a kapu jobb oldalába. (0–3)

A 88. percben valóságos tűzijáték zúdult Megyeri kapujára, a labda azonban rendre elakadt a védőkön, a végén pedig Megyeri ölelésében nyugodott meg. Az öt perc ráadásban érdemi esemény már nem történt.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic (DVSC): Boldog vagyok, győzelemmel kezdtük a szezont és ez önbizalmat ad a mérkőzésekre. Gratulálok a játékosoknak, ők is boldogok a győzelem miatt. A 3-0-s végeredmény talán nem reális, figyelembe véve, amit ma láthattunk a pályán. Nem volt annyira könnyű a mai győzelem, ahogyan az az eredmény mutatja. Az első félidő második felében a Győrnek meg voltak a helyzetei a pontrúgások után, amikor nem tudtunk megfelelően védekezni. Hagytuk, hogy megváltoztassák a játék ritmusát. A második félidőben a labdabirtoklással mi domináltunk, úgy gondolom, Domingues első gólja döntötte el a mérkőzést, utána ellenfelünk összeesett és még két gólt tudtuk rúgni. Elégedett vagyok a győzelemmel, örülök, hogy sikerült megszerezni a három pontot.

Borbély Balázs (Győri ETO): Az első félidőben egészen jól játszottunk, amit elterveztünk, megcsináltunk, működött a játékunk, volt 3-4 helyzetünk. Ezekből nem tudtunk gólt szerezni, és ez is mutatja, a csapatom még nincs kész teljesen az első osztályra. Nekünk volt 18 lövésünk, ebből nyolc kaput talált, míg az ellenfélnél négy lövésből három bement. Az első félidőben a Debrecennek labdatartás fölénye volt, helyzete azonban nem.

CH

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
MCC FIT: soha ennyien még nem jelentkeztek képzésre
MCC FIT: soha ennyien még nem jelentkeztek képzésre
Még tart a felvételi az egyetemi programra.
Jubilál a Strandok Éjszakája
Jubilál a Strandok Éjszakája
A nyári kánikula várhatóan folytatódik, így a hosszú, forró napok után jöhet a hűsítő éjszakai fürdőzés!
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Forró nyári slágerek és lézershow.