Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberhátrányban hozott el egy pontot a DVSC Kecskemétről

Cívishír | 2024. 08. 09. | 20:49:07
Meg nem adott gól és kiállítás a Széktói Stadionban.
Emberhátrányban hozott el egy pontot a DVSC Kecskemétről
Kecskeméten vendégszerepelt a DVSC (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kecskeméti TE vendégeként a Széktói Stadionban vendégszerepelt a DVSC labdarúgó csapata az OTP Bank Liga 3. fordulójának nyitótalálkozóján augusztus 9-én. A Lokinak ez a második meccse a szezonban, egy hete Győrött az ETO vendégeként 3–0-ra győzött, az első forduló mérkőzését, hazai pályán a Fradi ellen, közös akarattal december 4-re halasztották a csapatok. A kecskeméti gárda hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Fehérvár FC csapatával, majd az FTC-től 1–0-ás vereséget szenvedett a fővárosban.

A Lokit mintegy 50 drukker kísérte el a hírös városba. A Debrecené volt a kezdőrúgás, és az már az első percekben látszott, hogy a hazaiak emberfogással igyekeznek szűkíteni ellenfelük passzolási területét, főleg a labdakihozatalnál a kapujuk előterében. A találkozó eleje küzdelmes focit hozott, a lila mezesek sokat futottak, lefedték a pályát, a Loki jó helyezkedéssel, rövid passzokkal igyekezett eljutni a KTE kapujáig. 

A hazai próbálkozások közepette a 19. percben Domingues váratlanul megszerezte a vezetést a Lokinak. A kapuja tizenhatosa előtt passzolgató hazaiak labdájára lecsapott, tisztára cselezte magát a kaputól kissé balra 20 méterre, majd bombája a kapu jobb felső sarkába vágódott védhetetlenül (0–1).

 A bekapott gól megfogta a lilákat, igaz a Loki sem jeleskedett a játékban. A félidő közepi ivószünet sem hozott változást. A szabálytalanságokkal tarkított, a két tizenhatos közötti küzdelemmé változott a meccs. A félidő hajrájában élvezetes játékot láthatott a közönség. Szabadrúgásból helyzet itt, helyzet ott, majd a háromperces ráadás utolsó pillanatában váratlanul egyenlített a Kecskemét. 

Rövidre sikerült a Loki felszabadítása, Vágóig jutott el, aki 18 méterről hatalmas bombát eresztett meg, és a labda a felső lécről a gólvonalon belülre pattant (1–1).

Hazai rohamokkal kezdődött a második játékrész. A lendületes támadásokkal a 49. percben a felső kapufáig jutott a Kecskemét úgy, hogy Niktscher lövésébe Pálinkás tette bele a fejét. Majd az 53.percben ismét a Loki ünnepelhette a gólt. Dzsudzsák bal oldali szögletét Ferenczi vágta 19 méterről a kapuba. De nem örülhetett a DVSC, mert Csonka hosszasan kommunikált a VAR-szobával, ki is ment a monitorhoz, majd visszajött és érvénytelenítette a találatot, mert a kapu előtt Lagator visszahúzta Belényesi mezét. 

Egy Loki helyzet után ismét percekig állt a játék, mert a spori ismét a VAR-szobával egyeztetett, és ki is ment a képernyőhöz, hogy megnézze, Ferenczi korábban sárga lapra ítélt szabálytalansága piroslapot ért-e. Sajnos azt! A Loki 11-es mezét viselő játékosa ellökte, majd rátaposott Májerre. Úgyhogy a 62. percben 1–1-es állásnál emberhátrányba került a DVSC.

A KTE a drukkerek szakadatlan biztatása mellett kapuja előtti védekezésre kényszerítette a a Lokit, a jól védekező vendégcsapat azonban állta a rohamokat, sőt kapujától kijjebb tudta szorítani a lila mezeseket. Megyeri kapuja azonban nem szabadult fel, folyamatosan jöttek a kecskeméti rohamok, a kapu elé lőtt labdákat rendre kivágták a védők, Pálinkás pedig 3 méterről mellé fejelt. A Lokinak támadásépítésben semmi nem sikerült, nem jöttek be a cselek, hamar labdát veszítettek. Silue becserélése adott reményt, szép cselekkel ment el a bal oldalon, lövése egy védőről szögletre pattant. A mérkőzés hátralévő rendes játékidejében is nagy nyomás volt a DVSC kapuján, de a debreceni gárda főleg Silue révén már el-eltudott jutni ellenfele tizenhatosának közelébe, helyzete azonban nem volt. Döntően azonban a hősies védekezés maradt a Loki játéka. A hatperces hosszabbításban lazult a nyomás Megyeri kapuján, a Loki taktikusan focizva „nyelte” a másodperceket. Egy jobboldali támadásukból szöglethez jutottak, a lövés azonban levágódott a védőkről. Majd ismét Silue villant, keresztlabdája azonban elakadt a védőkben.

Mesterszemmel: 

Srdjan Blagojevics (DVSC): - Drámai mérkőzés volt, főleg az első félidei teljesítményünk miatt ez volt az egyik legrosszabb meccsünk, és ezzel egy pontot tudtunk szerezni. A küzdőszellem miatt dicséret illeti a játékosokat, de ha nagyobb célokért akarnak harcolni, akkor jobban kell játszani. Kíváncsi vagyok arra, hogy mi lesz a válaszuk a következő mérkőzésen. Többet várok a csapattól, most nem az én csapatomat láthatták a pályán. 

Szabó István (KTE): - Mindkét gól nagyon szép volt. A második félidőben ott folytattuk, ahol abbahagytuk az elsőben. Már az emberelőnyünk előtt is mi domináltunk. A létszámfölénybe kerülés után azt kértem a játékosoktól, hogy a széleken építkezzenek, és innen adjanak be. Ez meg is volt, viszont nem tudtuk eredményesen befejezni a támadást, de biztató a játékunk

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Kecskeméti TE-Debreceni VSC 1-1 (1-1)
Széktói Stadion, 3835 néző, v.: Csonka
gólszerzők: Vágó (45+2.), illetve Domingues (19.)
piros lap: Ferenczi (62.)
sárga lap: Katona L. (30.), Szabó A. (45.), Vágó (50.), illetve Szuhodovszki (45+2.), Dzsudzsák (56.), Szűcs T. (94.)
Kecskeméti TE: Kersák - Májer (Zsótér, 73.), Szabó A., Belényesi, Katona L., Zeke - Nikitscher (Lukács, 95.), Vágó, Meszhi (Helmich, a szünetben), Kovács B. (Nagy K., 73.) - Pálinkás
Debreceni VSC: Megyeri - Stojkovic, Lagator, Pellumbi, Ferenczi - Dreskovic, Szuhodovszki (Szűcs T., a szünetben) - Vajda (Szécsi, a szünetben), Dzsudzsák (Victor Braga, 63.), Domingues (Sagojan, 91.) - Bárány (Silue, 75.)

CH

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Negatív rekord: rengeteget késnek az InterCity-k
Negatív rekord: rengeteget késnek az InterCity-k
Idén júliusban a feláras vonatok mindössze 36,38 százaléka volt pontos.
Hirdetés
Hirdetés
Párizs 2024: ötödik helyen végzett a női vízilabda-válogatott
Párizs 2024: ötödik helyen végzett a női vízilabda-válogatott
Ötméteresek döntötték el az összecsapás végeredményét.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Maradt egy-két lezárás a debreceni felüljárón
A csatornaszemek és az aknafedők bosszankodásra adhatnak okot.
Sörözés a debreceni teraszokon – mondhatják, hogy gyorsan idd meg?
Fokozott ellenőrzések és eltérő nyitvatartási idők a belvárosban.
Kiderült, mennyiért vették meg a debreceni „Napló-székházat”
Önkormányzati cég a vevő, a szerkesztőség már elköltözött.
Több mint százmillióból vásárol vízmonitoring eszközöket Debrecen
A Környezeti Ellenőrző Rendszer (KER) célja a természeti értékeink megőrzése, a debreceniek jóllétének és biztonságának szolgálata.
Harmincöt parkolóhely épül Balmazújvároson
Kivitelezői csoport nyerte a közbeszerzést.
Hirdetés
Hirdetés