Buddha Bár: Ázsia íze-java a debreceni belvárosban

Az ázsiai konyha, ahogy ma ismerjük, Ázsia különböző régióinak főzési hagyományaihoz vezethető vissza. Az ázsiai konyha történelme századokra nyúlik vissza, és igen sok változáson ment át, mire mai formáját elnyerte. A nyugati országokban, Ausztráliában, Amerikában egyre növekszik népszerűsége – nem csak azért, mert méltó versenytársa a nyugati konyháknak, hanem mert egy kínait enni nagyszerű alternatívája a gyorsétkezéseknek akár egy rövid ebédszünetben, akár barátainkkal együtt.
Sütés, párolás, főzés vagy dinsztelés
Minden vidék más módszert preferál a különböző ételek elkészítéséhez, egyedi fűszerezéssel kombinálva. A nyugati országokban a stir frying, vagyis a folyamatos kevergetve sütés, a serpenyőben sütés és a forró olajban sütés tűnik a legelterjedtebb főzési technikának, melyekhez a legalkalmasabb eszköz a wok. A ázsiai konyha, ahogyan mi ismerjük, igen messze áll a mai, honos azsiai ételektől – nyugati ízléshez és az itt fellelhető alapanyagokhoz kellett alkalmazkodnia. A mi ázsiai ételünk szelídebb, sűrűbb és édesebb, mint az eredeti és része a sárgarépa és a kukorica is, amit Ázsiaban az új világ zöldségének ismernek.
Éttermünk lelke a séfünk
Ő minden nap azért dolgozik, hogy vendégeink elégedettek legyenek. Nagyon fontos számunkra, hogy hírét vigyék éttermünknek és visszatérjenek hozzánk. Egyik legnépszerűbb ételünk a Kung Pao csirke, ami nem csak Magyarországon, de Kínában is kedvelt fogás. Úgy vélik, hogy kedvenc étele volt egy szecsuáni kormányzónak a Csing-dinasztia idején, századokkal ezelőtt. E tisztség kínai neve – kung pao – adta az étel nevét. Sokak szerint ennek a fogásnak az elkészítése jól jellemzi a séf képességeit. A Kung Pao csirke egy híres szecsuáni fogás, borsosan csípős és fűszeres, de pikáns és enyhén édes-savanyú. Csirke, földimogyoró, zöldségek és csilipaprika az alapanyaga – az igényes vendég számára.
Kedvelt ételek még az édes-savanyú fogások – sertés, csirke vagy épp az édes-savanyú leves, a legismertebb kínai íz az egész világon. A tökéletes édes-savanyú étel titka az édes és a savanyú íz egyensúlya a szószban. A vajban sütött csirke vagy disznó friss zöldségekkel forrón átkeverve – a legalapvetőbb technika, de az étel lelkét az édes-savanyú szósz adja. Cukor, ecet és egy kevés csilipaprika az ízlelőbimbóknak teszi ezt az ételt minden idők kedvencévé.
A különféle kínai ízek és a megfizethető ár a mi értékünk
Rendeljen telefonon vagy a neten ingyenes házhozszállítással és add meg, hogy mikorra kéred. Vagy látogass el hozzánk az étterembe, vasárnap kivételével minden nap 11:30-tól 24 óráig. Éttermünk Debrecen központjában található a Piac utca 28/B (alagsor) alatt, ahol széles választékkal várjuk kedves vendégeinket hétfőtől szombatig. Nálunk lehetősége nyílik kipróbálni a tradicionális kínai konyha fogásait, legyen szó levesről, főételről, salátáról, vagy akár desszertről. Kínálatunk megtekinthető a www.buddhaetterem.hu weboldalon ahol online is leadhatja rendelését.
Kelet varázsa
Minden hétköznap 12 és 16 óra között büféasztalos menüvel várjuk! Korlátlan ételfogyasztás fix árért, esténkét pedig a'la carte ételeink közül választhat és hangolódhat velünk az éjszakára – remek italakciókkal és meglepetésekkel.
A Buddha Bár megfelel születésnapok, névnapok, illetve céges rendezvények helyszínéül.
Asztalfoglalás/elérhetőség: +36-70-6530-353
Közvetlenül éttermünk előtt parkolási lehetőség adott.
(X)

















