Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szolnok ellen sem ment a Debrecennek

| 2012. 12. 16. | 21:20:40
Az esztendő utolsó rangadóján pontosztozkodásra kényszerültek a felek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap kora este a Vodafone Férfi Vízilabda OB I. tizenegyedik körében a forduló rangadójának adott otthont a Debreceni Sportuszoda! Az esztendő utolsó összecsapásán a nagy rivális, a Szolnok együttese volt Gyöngyösi András legénységének ellenfele. A több szempontból, így lélektanilag is rendkívül fontos találkozón végül egy nagyon izgalmas véghajrá után pontosztozkodásra került sor, miután gólszegény, 5-5-ös végeredmény született!

Gyöngyösi András tanítványai nagy várakozással tekintettek elébe a 2012-es naptári esztendő utolsó pólórangadójának, melyen a Debrecen vízilabdacsapata, és egyik legnagyobb riválisa, a Szolnok együttese nézett farkasszemet egymással. A cívisvárosiak azzal az eltökélt szándékkal ugrottak medencébe, hogy egy erős csapat skalpjával térhessenek a téli szünet rövid pihenőjére, hiszen bár a Szegedet nemrégiben hazai pályán megszorongatták, három pontot még egyik nagy riválistól sem sikerült elcsenniük. A hajdúságiak szereplése ennek ellenére mégis rendkívül biztató, hiszen a Vodafone Férfi Vízilabda OB I. ötödik helyét foglalják el, ám céljuk természetesen a Theodora Magyar Kupa és az Európa Kupa után a honi pontvadászatban is a legjobb négybe kerülés!

Míg a debreceniek a legutóbbi két mérkőzést sérülés miatt kihagyó Alex Giorgettivel kiegészülve, komplett csapattal vágott neki a megmérettetésnek, míg a vendégek egy kapussal álltak fel – Decker Attila betegség miatt nem játszott, ami mindenféleképpen jó előjel volt a házigazdákra nézve.

Az összecsapás kezdő ráúszását a szolnokiak nyerték, így az első támadást is ők indíthatták, de betalálniuk már nem sikerült a kék-sárgának, mégis az első nyolc perc egyetlen találatát Kovács István tanítványai jegyezhették, miután Pásztor akcióból volt eredményes.

A két gárda alaposan egymásnak feszült, melyet hűen tükrözött, hogy a két cerberus kapuja folyamatos veszélyben forgott – a Debrecen Európa-bajnok hálóőre, Braniszlav Mitrovics pedig bravúrt-bravúrra halmozott. Főként a portások védéseinek köszönhető, hogy a folytatás is igencsak gólszegénynek bizonyult, a második játékrészben is mindösszesen egyszer zörrent meg a háló, ezúttal Vindisch Ferenc törte meg a gólcsendet és talált be ugyancsak akcióból, kiegyenlítve a meccs állását. Az első félidőben tehát két találat született csak – egy hazai, egy pedig vendég oldalról.

A nagyszünetet követően az első negyedekhez képest potyogtak a gólok – elsőként Gyöngyösi András tanítványai rohamozhattak, méghozzá eredményesen – Kállay Márk szabaddobásból szerzett találatával átvette a vezetést a piros-fehér alakulat. Az öröm azonban korai volt, az olimpiai aranyérmes Hosnyánszky ugyanis ellentámadásból egalizált, miután biztos kézzel értékesítette a Szolnok javára megítélt ötméterest, majd Gocic révén a vezetést is visszavették. A debreceniek válasza nem sokkal később Alex Giorgetti részéről érkezett, akciógóljával 3-3-ra módosult az eredmény. Az utolsó negyed hajrája hozott még két gólt, azt követően, hogy Mitrovics hárította a vendégek második ötméteresét, Misics visszavette a debreceni előnyt, ám újból felzárkózott a Szolnok, ezúttal Pásztor révén, 4-4.

A döntés a záró játékrész nyolc percére maradt. Bane ott folytatta, ahol a harmadik negyedben jóformán abbahagyta – a találkozót 78 százalékos védési mutatóval zárta, fantasztikus védéseit vastapssal jutalmazta a népes közönség. Az újabb gólcsendet Hosnyánszky törte meg, miután eredményesen használta ki csapata emberelőnyös helyzetét, de a Debrecennek erre is volt válasza, a második gólját szerző Kállay Márk két perccel a lefújás előtt 5-5-re módosította az eredményt.

Az esztendő utolsó rangadóján tehát pontosztozkodásra kényszerültek a felek. A Debrecen vízilabdacsapata így az ötödik, a Szolnok pedig a negyedik helyről várhatja a januári folytatást. Gyöngyösi András együttese legközelebb 2013. január 12-én csobban medencébe, a Vasas vendégeként.

Vodafone Férfi Vízilabda OB I., 11. forduló
Debrecen - Szolnoki Dózsa- 5-5 (0-1, 1-0, 3-3, 1-1)
Debrecen, 1000 néző. Vezette: Juhász Gy., Székely B.
Debrecen: Mitrovics - Kállay M. 2, Giorgetti 1, Varga T., Komlósi P., Misics 1, Weszelovszky L. Csere: Korolija, Vindisch F. 1, Süveges M., Letica, Halek M. Edző: Gyöngyösi András.
Szolnok: Lévai M. - Gocic 1, Kovács O., Nyéki B., Pásztor M. 2, Kis G., Negrean T. Csere: Hosnyánszky N. 2, Vörös V., Milan A., Hangay z., Marnitz G. Edző: Kovács István.
Gól - emberelőnyből: 6/1, ill. 5/1.
Gól - büntetőből: 0/0, ill. 2/1.

Oláh Andrea

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Joe Biden visszalépett; Kamala Harrist támogatja
Joe Biden visszalépett; Kamala Harrist támogatja
Ha legyőzi Trumpot, az Egyesült Államok első női elnöke lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hova, hova? Hajdúszoboszlóra? Debrecenbe?
Friss elemzést tett közzé a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Tervezhetik a józsai tehermentesítő utat
A Kastély utca térségében csatlakozna a 35-ös főúthoz.
Érdemes munkahelyet váltanod? 7 tényező, ami segíthet a döntésben
Számos oka lehet annak, ha te is szeretnél munkahelyet váltani.
Visszanyitják a repülőteret Debrecenben
Újraindul a légiközlekedés.
A Campus köszöni, jobban van, mint valaha
Azahriah, Rita Ora és a fesztiválcsinálók ötcsillagos bulival lepnék meg Debrecent.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Korlátozzák a parkolást a Nagyerdőn
Korlátozzák a parkolást a Nagyerdőn
A debreceni fesztivál ideje alatt több útszakaszt is lezárnak.
Szemmel „vadásztak” a gyerekek a Polgár melletti erdőben
Szemmel „vadásztak” a gyerekek a Polgár melletti erdőben
Az egynapos eseményen vadászkultúrából és természetismeretből kaptak hasznos tudást.
Huszonnyolc adatgyűjtőt venne a DKV
Huszonnyolc adatgyűjtőt venne a DKV
Adatgyűjtő készülékekre írtak ki pályázatot.