Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bajnoki címvédőt fogadják a debreceniek

dvse.hu | 2024. 09. 17. | 12:00:41
A Fradi ellen ugranak medencébe a DVSE pólósai.
A bajnoki címvédőt fogadják a debreceniek
A DVSE-Master Good csapata (Fotó: dvse.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 17-én, kedden este a DVSE-Master Good részvételével rajtol a férfi vízilabda OB1. A klub honlapja az elmúlt hetek legfontosabb történéseit foglalták össze. 

A 2022-es búcsút követően két OB1/B-s idény következett a debreceni pólósoknál. Habár Kádár Kálmán együttese egy meccs híján veretlenül nyerte meg a másodosztály 2022/2023-as kiírását, akkor az anyagi lehetőséget nem tették lehetővé, hogy a DVSE visszatérjen az élvonalba. A debreceniek egy évvel később megvédték a címüket – minden idők legizgalmasabb szezonja végén, az utolsó fordulóban bebiztosítva az aranyérmet -, és ismét kivívták az OB1-es tagságot. Szerencsére eddigre a hátország is megerősödött, így a 2024/2025-ös idényt már a legjobbak között kezdheti meg a DVSE-Master Good.

A csapat július elején kezdte meg a munkát az élvonalra, az első hetek alapozó edzései után pedig már a taktikán és a technikán volt a hangsúly. A nyár során több felkészülési mérkőzést is játszott a DVSE: több napot töltöttek Egerben és Nagyváradon, a sort pedig a Pócsik Dénes emléktorna zárta, ahol a Miskolc, a Szolnok, az Eger, a Szentes és a Szeged együttesével találkoztak.

Az OB1-re készülve természetesen jelentős volt a játékosmozgás a debrecenieknél. Kapuba érkezett a legutóbb az Eger csapatát erősítő Krémer Balázs, valamint a korábban egy évet már a debrecenieket erősítő Sipos Bendegúz.

Ami a mezőnybe érkező új játékosokat illeti, sok fiatal, tehetséges pólóst sikerült Debrecenbe csábítani az átigazolási időszak alatt. Domokos Dániel (Eger), Füzesi Zalán (Honvéd) Mihov Attila (KSI), és Pónya Tibor (Pécs), mellett két idegenlégiós érkezett a csapathoz: a horvát Andro Gagulić a görög első osztályból tette át a székhelyét Magyarországra, az amerikai Jake Cavano pedig hazája egyetemi bajnokságában játszott legutóbb, de korábban megfordult az olasz pontvadászatban is.

Az egyesületnél mindig is nagyon fontos volt a saját nevelésű, helyi játékosok szerepeltetése az élvonalban, éppen ezért nagy öröm, hogy sikerült egyben tartani a kétszeres OB1/B-s bajnokcsapat magját. Macsi Patrik az első osztályban is csapatkapitánya lesz a DVSE-nek, és az évek óta alapembernek számító testvére, Macsi Martin is megegyezett a klubvezetéssel. A jól ismert hazai játékosok közül – akik közül többen már edzősködnek is -, Berki Richárd, Dienes Balázs, Gergely Bence, Rózsa Bence, Somorjai Sebestyén és Stefanidesz Levente az idei szezonban is a DVSE-Master Good sikeréért harcolnak majd.

Az együttes vezetőedzője természetesen Kádár Kálmán maradt, akinek munkáját Fehér László segíti, Kabai Fruzsina pedig továbbra is a gyógytornáért és a rehabilitációért felel. A jól ismert csapathoz Nagy Imre csatlakozott a nyáron erőnléti edzőként, így vált teljessé a szakmai stáb.

Játékosmozgás 2024/2025:

Érkezett: Jake Cavano, Domokos Dániel, Andro Gagulić, Füzesi Zalán, Krémer Balázs, Mihov Attila, Pónya Tibor, Sipos Bendegúz

Távozott: Krizsai Ádám, Krizsai Bence, Tőzsér Dávid

Maradt: Berki Richárd, Dienes Balázs, Gergely Bence, Macsi Martin, Macsi Patrik, Rózsa Bence, Somorjai Sebestyén, Stefenidesz Levente

Férfi OB1:

Az együttes szeptember 17-én, kedden este a bajnoki címvédő FTC-Telekom ellen játssza az első találkozóját hazai medencében.

Férfi Vízilabda OB1, 1. forduló:
09.18. 19:15 DVSE-Master Good – FTC Telekom

Magyar Kupa:

A DVSE-Master Good a Magyar Kupában az A csoportba került a BVSC-Zugló, a Kaposvári Vízilabda Klub és a DIGI Eger csapataival. Az egri kvalifikációs torna dátuma szeptember 20-22, a csoportból az első két helyezett jut tovább a legjobb 8 közé.

Menetrend:

09.20. 19:00 BVSC-Zugló – DVSE-Master Good

09.21: 19:00 Kaposvári VK – DVSE-Master Good

09.22. 11:30 DIGI Eger – DVSE-Master Good

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Az EU a vendéglátóhelyek teraszain is betiltaná a dohányzást
Az EU a vendéglátóhelyek teraszain is betiltaná a dohányzást
A javaslat kiterjed a hevített dohánytermékekre is.
Hirdetés
Hirdetés
A Liverpool mestere többet vár Szoboszlaitól
A Liverpool mestere többet vár Szoboszlaitól
Egy liverpooli támadó középpályásnak több gól kell legyen a célja - fogalmazott Arne Slot.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Életműdíjat kapott Dr. Ábrahám László
Szívügye a jövő mérnökeinek támogatása.
Díjeső a hajdúnánási struccfarmnak
Az ebesi Szender Kert különdíjas.
Értelmetlenül szórják meg idegméreggel Debrecent?
A deltametrint a szúnyogoknak szánják, de szinte az összes repülő rovarban kárt tesznek vele.
Támogatott tartalom
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
4000 négyzetméteres rendezvénysátor várja idén is a gasztronómia szerelmeseit és a bulizni vágyókat az ősz legnagyobb gasztroeseményén a cívisvárosban.
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
A gasztronómia és a zene szerelmeseinek idén is felejthetetlen élményt ígér a Debreceni Zamat Fesztivál.
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
A debreceni biotechnológiai üzem a jövő szempontjából a Richter számára a legfontosabb terület.
Miért szükséges a fugázás?
Miért szükséges a fugázás?
Milyen funkciója van ennek az anyagnak?
Hirdetés