Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalódás a vízilabdázóink párizsi szereplése? Debrecenben kibeszélték

| 2024. 09. 18. | 14:52:49
Nem az ágyak milyenségén múlott egy-egy siker avagy kudarc - mondta az elnök.
Csalódás a vízilabdázóink párizsi szereplése? Debrecenben kibeszélték
Kivesézték az olimpiai szereplést a szakemberek a Debreceni Egyetemen (Fotó: unideb.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Sportgazdasági és -menedzsment Intézet, illetve a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet közös szervezésében valósult meg a tanév első DELAB talkshow-ja az oDEon Színházban. A különleges előadás a Sportlegendák a színpadon – Olimpiai kiadás címet kapta: Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, olimpiai bajnok vízilabdázó, Gór-Nagy Miklós világbajnok pólós, valamint Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya mondta el meglátásait sportágukkal kapcsolatban - számol be az unideb.hu.

A beszélgetés középpontjában természetesen az olimpiai játékok álltak, így nem maradhatott ki Párizs sem. A magyarok többsége előzetesen az érmesek közé várta mind a női, mind pedig a férfi nemzeti pólóválogatottat. A dobogóról azonban végül lemaradtak, Keszthelyi Ritáék az ötödik, Varga Dénesék a negyedik helyen zártak.

– Nem nevezném egyértelmű csalódásnak a negyedik és ötödik helyet, inkább azt mondanám, hogy talán több volt benne. Látni kell, hogy szűkülnek a különbségek a csapatok között, sokszor nüanszok döntenek. Ez a jövőben sem fog változni, sőt, arra kell törekednünk, hogy magunk felé billentsük a mérleg nyelvét, és hogy a játékosok minden szempontból felkészültek legyenek

– fogalmazott Madaras Norbert. Úgy véli, aki elkezd pólózni és komolyan is gondolja, annak az olimpia lebeg a szeme előtt mint végcél, így nyilván nem könnyű feldolgozni, ha nem úgy jönnek össze a dolgok, de mint hangsúlyozta: ez az élet minden területére igaz.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke személyesen is részt vett a párizsi ötkarikás játékokon. A tapasztalatairól szólva elmondta: a szervezést illetően nem lehetett okuk panaszra, persze akadtak apróbb malőrök, de azokon könnyen túl lehetett lendülni. A sokak által bírált, kartonpapírból készült ágyakról elárulta: lehetett kérni toldást, így a kétméteres pólósok számára is megfelelő méretűre tudták bővíteni a fekvőhelyet, nem az ágyak milyenségén múlott egy-egy siker avagy kudarc.

– Összehangolt tevékenység folyik az utánpótlásban, szép eredményeink vannak, de ez nem szabad, hogy elaltasson minket, mert attól, hogy csapataink jól muzsikálnak a fiatalabb korosztályokban, még nem biztos, hogy a felnőttek között is ez lesz a helyzet. A cél inkább az, hogy legyen egy-egy kimagasló játékos, aki fel tud nőni a feladathoz. A tudatos munka és a speciális képzés az, ami befolyásolja a sikeres jövőt

– mondta a 200-szoros nemzeti válogatott vízilabdázó legenda, Gór-Nagy Miklós.

A gondolatmenetet Madaras Norbert azzal egészítette ki, hogy közel sem mindegy, ki hova születik, hol kezd el edzeni, kik a trénerei, ugyanis ezek nagyban befolyásolhatják a jövőt.

A nők kapcsán a válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bíró Attila úgy látja: a női vízilabdában olyan szintű utánpótlás van, amelyre lehet alapozni, nagyobb a merítés, mint az elmúlt évtizedekben. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szennyvízcsatornát fektetnek le a debreceni utcában
Szennyvízcsatornát fektetnek le a debreceni utcában
Eddig ezen a szakaszon nem volt kiépítve a hálózat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Életműdíjat kapott Dr. Ábrahám László
Szívügye a jövő mérnökeinek támogatása.
Díjeső a hajdúnánási struccfarmnak
Az ebesi Szender Kert különdíjas.
Értelmetlenül szórják meg idegméreggel Debrecent?
A deltametrint a szúnyogoknak szánják, de szinte az összes repülő rovarban kárt tesznek vele.
Támogatott tartalom
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
4000 négyzetméteres rendezvénysátor várja idén is a gasztronómia szerelmeseit és a bulizni vágyókat az ősz legnagyobb gasztroeseményén a cívisvárosban.
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
A gasztronómia és a zene szerelmeseinek idén is felejthetetlen élményt ígér a Debreceni Zamat Fesztivál.
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
A debreceni biotechnológiai üzem a jövő szempontjából a Richter számára a legfontosabb terület.
Miért szükséges a fugázás?
Miért szükséges a fugázás?
Milyen funkciója van ennek az anyagnak?
Hirdetés