Hirdetés

Hirdetés

Operaház épül a természetben

civishir.hu

2016.03.25. 12:18

Operaház épül a természetben
civishir.hu

És csak 75 kilométerre Debrecentől.

Hirdetés

Hirdetés

„Az elmúlt évek közös munkájának kezd beérni a gyümölcse”

– hangsúlyozta a szerdai sajtótájékoztatón Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke.

A Tisza-tó már új lendületet kapott, hiszen a turisztikai szakemberek segítségével az ország vezető turisztikai régiója lett.

A Tisza-tó adta számtalan lehetőséget megragadva és összehangolva álmodta meg Debreczeni Ildikó a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált: a csodálatos természet, az aktív pihenés és a kultúra ötvözésével. Cél a minőségi kultúra összekapcsolása az egészséges életmóddal, valamint a Tisza-tó természeti adottságainak, madár-és állatvilágának megismertetése a hazai és nemzetközi közönséggel.

Július 15-16-17-én rendezik meg a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált. A három napos fesztivál igen változatos programokkal várja az érdeklődőket.

Július 15-én, pénteken jelmezkiállítással várják az érdeklődőket, mely a magyar történelem különböző korszakainak ruhaviseletét mutatja majd be. Munkahelyteremtő szándékkal toborzást is szerveznek a környékbeli szabászok, varrónők, textilipari kézművesek részére.

A fesztivál második napján a Tisza-tavi kerékpáros tókerülő túrán vehetnek részt a látogatók. 10 Tisza-tó menti települést érintve a kerekezők a csodálatos természet mellett a 67 kilométeres távba beépített 10 pihenő során változatos kulturális élménnyel is gazdagodnak.

Július 17-én pedig csónakra cserélhetik kerékpárjaikat, ugyanis 6-8 fős csónakokkal közelíthetik meg az érdeklődők a különleges helyszíneket, melyek a Tiszai hajósok világát idézik meg, miközben minikoncerteket hallgatnak.

Ez csak egy rövid összefoglalása volt a három napos fesztivál programjának, további részleteket megtalálnak a fesztivál honlapján: http://operaofthenature.com/ .

„Ez a program sikerre van ítélve!”

– emelte ki Molnár Anita, Regionális Marketint Igazgató.

A folyamatos és dinamikus fejlődésnek köszönhetően már több száz kilométerről várják az érdeklődőket.

Fotó: cívishír.hu

„A kultúra és a sport kiváló párosítása. Tiszafüred és a régió számára ez egy kiváló kitörési pont”

– húzta alá Újvári Imre, Tiszafüred polgármestere.

Fotó: cívishír.hu

A végső cél pedig a Természet Operaháza épületének felépítése a Tisza-tónál. Az operaház nemzetközi, nyári operafesztiválnak adnak helyet, melynek köszönhetően egy éjszaka akár 4000 néző is megtekinthetné a csodálatos Tisza-tó partján a világhírű operaénekesek közreműködésével megvalósuló előadásokat.

A projekt alapvetően turisztikai fejlesztés lenne, mely egyedülálló látványossága és színvonala miatt az országimázs emeléséhez is hozzájárulna.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.