Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már dolgoznak a nagyerdei „varázssétány” befejezésén

| 2021. 03. 25. | 17:35:00
A debreceni zöld korzó a II. János Pál pápa térig fog tartani.
Már dolgoznak a nagyerdei „varázssétány” befejezésén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a tavaly átadott debreceni strandfürdővel együtt kialakított Pallagi úti sétány tovább építése a Ködszínház felé, a munka júniusra készülhet el – hangzott el a témában tartott március 25-i sajtótájékoztatón.

Papp László polgármester emlékeztetett: 2013-ban kezdtek hozzá a Nagyerdő átalakításához, egy évvel később elkészült a labdarúgó stadion, megújult a Békás-tó és környéke a szabadtéri színpaddal. Majd következett a már említett strandfejlesztés, s így együtt Debrecen 25 milliárd forint kormányzati forrást kapott nagyerdei beruházásokra, mondta a városvezető, kiemelve: a munkák során sokkal több fát ültettek (200 felett), mint azt ilyen esetekben megszokott.

Papp László és Kósa Lajos a helyszíni sajtótájékoztatón

A sétány folytatását már korábban elhatározták; most cserélik a tönkrement aszfaltburkolatokat, növényeket telepítenek, a villamospálya biztonságos megközelítése érdekében pedig négy átjárót létesítenek. Hozzátette: a Varázserdő elnevezéssel futó beruházásban a sétányon kiépítendő párabefúvók és fényvetők általi egyedi megvilágítás adja majd a varázsos hangulatot. Nem állunk meg – fűzte hozzá –, a nyitásra a strandon üvegkupolát kapnak a főépület lépcsőházai, majd jöhet az Aquaticum szállodafejlesztése és a fedett élményfürdő megújítása, azután a  vidámparki és az állatkerti beruházások.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő elmondta: a 736 millió forintos, a Magyar Turisztikai Ügynökség forrásából, a debreceni Hunép Zrt. kivitelezésében megvalósítandó beruházással a cél, hogy az ország újraindítása után a nagyerdei legyen Debrecen egyik legkedveltebb sétánya.

– Miért most kell ezt, járvány idején, már látom magam előtt az internetes kommenteket. Az a helyzet, hogy ezt a fejlesztést már évekkel ezelőtt elkezdtük, mert úgy döntöttünk, hogy Debrecenben a turizmus a gazdaságfejlesztés egyik legfontosabb ága lesz. A Fidesz letette a garast a turizmus fejlesztése mellett, mert munkahelyteremtést, a helyi gazdaság fellendítését, a kis- és középvállalkozások erősítését, Debrecen hírnevének öregbítését várjuk a döntéstől – szögezte le Széles Diána alpolgármester, megjegyezve, a Varázserdő-projekt csak egy része a város turisztikai értékét növelő beruházások közül (bővebben a videóban)

Majer Tamás önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy az új átjárók kialakításának igényét a debreceniek közül is sokan jelezték (valóban át kell gázolni a növényeken, ha valaki nem akar az Aquaticum bejárátáig vagy az üzletsor klinikák felőli végéig elmenni). A közlekedők figyelmét arra hívta fel, hogy a munkálatok a következő hónapok során az 1-es villamos közlekedésre is hatással lesznek, így erre érdemes odafigyelni.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.