Hirdetés

Átadták Hajdúnánás új büszkeségét

Cívishír

2020.01.28. 10:17

Átadták Hajdúnánás új büszkeségét
Modern padlóval (is) várják a sportolni vágyókat (Fotók: Girus Zsolt)

Idén három kézilabdapálya is épül a strandon, a hajdúváros nagyon komolyan veszi a sportági létesítményfejlesztéseket.  

Hirdetés

Nagyszabású kézilabdagála keretében átadták az új, 550 férőhelyes, mintegy 1 milliárd forintból megépített hajdúnánási sportcsarnokot január utolsó hétvégéjén.

Köszöntőjében Szólláth Tibor polgármestere emlékeztetett, régi vágya vált valóra Hajdúnánásnak a modern, minden igényt kielégítő létesítménnyel, amely nemcsak a kézilabdázókat szolgálja ki, hanem a városi rendezvények helyszínéül is szolgál a jövőben. A Hódos Imre Sport- és Rendezvénycsarnok kétoldalas lelátókkal, hat öltözővel, orvosi szobával, irodákkal, büfével, fitneszteremmel rendelkezik és az egyik legmodernebb sportpadlóval várja a testedzésre vágyókat.
Az ünnepség alkalmával a névadó olimpiai bajnokról – Hajdúnánás szülöttéről – elnevezett teremben tartott emlékülést a Magyar Olimpiai Akadémia küldöttsége, majd leleplezték a sportnagyság mellszobrát, Babusa János Mindszenty-díjas szobrászművész és Török József kőfaragó alkotását.
Bardóczy Gábor, a 2022-es férfi kézilabda Európa bajnokság kormánybiztosa, a kézilabda-szövetség taoigazgatója beszédében kifejezte: továbbra is szeretnék támogatni a sportági létesítményfejlesztéseket Hajdúnánáson, így tavasszal a strand területén elkezdődik három strandkézilabda-pálya megépítése.

A hajdúnánási beruházásról és a csarnok üzemeltetéséről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

kézilabdaHajdúnánássportberuházásSzólláth Tiborsportcsarnok

Szóljon hozzá!

Hirdetés