Hirdetés

Hirdetés

Augusztusra már nem készül el a Dósa nádor tér átépítése

Cívishír

2019.07.12. 15:20

Augusztusra már nem készül el a Dósa nádor tér átépítése
A szürke, kopott teret zöld sétatérré változtatnák (Fotó: Cívishír)

Így egyelőre szoborállítás sem lesz Debrecen megújítandó központi területén.

Hirdetés

Hirdetés

Az ajánlatok érvénytelensége miatt eredménytelenül zárult a Dósa nádor tér átépítésére és a virágpiac kialakítására vonatkozó közbeszerzési eljárás. 

A beruházás részleteiről írt már a Cívishír, a lényeg, hogy a belvárosi téren a jövőben a gyalogosok vennék át a főszerepet az autók helyett. Vagyis egy zöld, padokkal, vízjátékkal, ivókúttal díszített területté válna, remélve, hogy a Hal köz mellett egy másik bohém, vendéglátóhelyeket, nívósabb kocsmmákat, kávézókat magában foglaló közeg is kialakulhat. Itt, de már a megújult környezetben avatták volna fel augusztus 20-án Szent István szobrát, a köztéri alkotás egy évvel később kerülhet a helyére.

A 9 térfigyelő kamerával us ellátandó Dósa nádor tér az adventi vásárnak is befogadója lehet a későbbiekben. Azt a július 12-i Közbeszerzési Értesítőből nem tudni, hogy a két ajánlat – a debreceni Keviép Kft. és a D-Profil Kft. pályáztott – miért volt érvénytelen. Az biztos, hogy a közbeszerzési eljárást meg kell ismételni (nem összetévesztendő a Rózsa utcai mélygarázs kivitelezésére kiírt közbeszerzéssel).

RaL

DebrecenDósa nádor térberuházás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.