Hirdetés

Nagyon megváltozik Debrecen belvárosa

civishir.hu

2019.03.07. 18:10

Nagyon megváltozik Debrecen belvárosa
(Látványterv: Debreceni önkormányzat)

Már keresik a kivitelezőt a Dósa nádor tér és környéke átalakítására.

Hirdetés

Megjelentette a debreceni önkormányzat a Dósa nádor tér átalakítása vonatkozó kivitelezői ajánlati felhívást a Közbeszerzési Értesítőben. A beruházásról a Cívishírnek adott interjújában is beszélt Papp László polgármester nemrég, kitérve a nehézségekre.

Az önkormányzat szinte egészében uniós pénzből végeztetheti majd el a munkát a pályázaton nyertes céggel. A beruházás nemcsak a Dósa nádor teret érinti, hanem a Rózsa utcát és kisebb részben a Csapó, a Liszt Ferenc, a Vár és a Zamenhof utcákat is.

Az már egy ideje eldőlt, hogy a tér alatt nem lesz mélygarázs, de – gyakorlatilag a tőszomszédságában – a Rózsa utcán megvalósítják. Parkolni a téren nem lehet majd, de a felszín alatt majdnem annyi hely lesz, mint jelenleg odafenn. Az átépítéssel nagyon szeretnének elkészülni augusztus 20-ig, akkor lepleznék le ugyanis az államalapító szobrát.

A kivitelezésre 4 hónapja lesz a nyertesnek, az ajánlatokat április 8-ig lehet benyújtani.
Összesen majdnem 11 ezer négyzetméternyi zöldterületi rekonstrukció valósul meg 3 425 darab cserje elültetésével és 360 négyzetméter gyepszőnyegezéssel. A kivitelezőnek a Dósa nádor téren 5 000 köbméternyi burkolatot kell elbontania átlagosan fél méter mélységben. Ugyanott 11 fát kivágnak, 6165 négyzetméteren pedig térköveznek. A téren a Szent István-szobor mellett egy vízjáték is helyet kap.

A Csapó utcai virágpiacra 128 darab árnyékolós árusító asztalt és 36 virágárusító pavilont helyeznek ki. 

A fejlesztés 17 támlás padot és 4 betonpadot hoz. Három egyedi fa játszógömb, 15 kuka, 20 növénydézsa, 28 kerékpártámasz és egy ivókút szintén megjelenik.

A beruházás során 3 helyszínen 9 térfigyelő kamerát szerelnek fel.

RaL

Debrecenberuházás

Szóljon hozzá!

Hirdetés