Hirdetés

Hirdetés

A debreceni polgármester Kósa Lajos indulásáról

Cívishír

2018.09.14. 11:00

A debreceni polgármester Kósa Lajos indulásáról
Papp László szeptember 14-én beszélt erről a Cívishírnek (Fotó: Fogarasi Renáta, Cívishír)

Papp László kacsának minősítette a szóbeszédet és indul a pozícióért.

Hirdetés

Hirdetés

– A debreceni polgármesteri pozíció nem beugró műfaj. Amikor 2014-ben igent mondtam a jelöltségre, nem 5 évre akartam „beugrani”, 2019-ben indulni kívánok a pozícióért – reagált Papp László a Cívishírnek a Magyar Narancs online azon „értesülésére”, mely szerint a Fidesz–KDNP színeiben Kósa Lajos mérkőzne Debrecen polgármesteri székéért a jövő évi önkormányzati választásokon.

A regnáló városvezető hozzátette, 2014-ben távlatos terveket fogalmazott meg, s reméli, hogy a programja talákozik a debreceniek egyetértésével, akik lehetőséget adnak a folytatásra.

– A bizonytalanság nem csak a helyiek tekintetében számít. Debrecennek messze mutató ügyei vannak (BMW, Continental, városfejlesztés stb.), a befektetőknek, a hosszú távú döntéshozóknak pedig fontos tisztában lennie az önkormányzat politikai stabilitásával. Akik ezt a kacsát elindították, talán pontosan bizonytalanságot akartak kelteni. Én ezt a helyén kezelem, hangsúlyozva, indulni kívánok jövőre – közölte kérdésünkre.

A megyeszékhelyen már hónapok óta pletykálják, hogy Kósa Lajos a csengeri csalás egyik áldozataként sokat veszítve a fényéből, Debrecen polgármestereként próbálna újra erőre kapni. Az utóbbi évtizedek legjelentősebb helyi politikusa valóban a háttérbe szorult, miután a tavaly ősszel elnyert miniszteri székét nem tudta megtartani az újonnan felált Orbán-kormányban. A miniszterelnök azon húzása, hogy Kósa Lajos így mindössze néhány hónapig koordinálhatta a megyei jogú városok fejlesztését tárca nélküli miniszterként, eléggé megalázónak tűnik.

A Magyar Narancs és sokan mások abból következtethettek a volt (és sikeresnek tartott) polgármester visszatérésére, hogy rendre szerepel különböző debreceni sajtóeseményeken. Csak azt „felejtik el”, hogy a térség egyik országgyűlési képviselőjeként és még mindig legfajsúlyosabb politikai szereplőjeként ez teljesen természetes. 

A Cívishír egyébként tájékozódott már erről a témáról korábban, de mivel egyik hiteles forrásunk sem erősítette meg a jelöltcserét, vártunk még vele. Eddig.

Ratalics László

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.