Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa Lajos nem mondta el debreceni beszédét

| 2018. 03. 15. | 12:19:00
Úgy tűnik, a nyolcszázmilliós csengeri vesszőfutás még az ő legendásan nagy önbizalmának is megártott.
Kósa Lajos nem mondta el debreceni beszédét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az előzetes ünnepi programtól eltérően Kósa Lajos nem mondott beszédet március 15-én a hajdúsági megyeszékhelyen, pedig szép számú közönség várta a jelek szerint 800 millió forintos sikerdíjra hajtó, ám a 4 milliárd eurós örökség híján végül hoppon maradt minisztert. Kósa hiányzásának okát nem indokolták a helyszínen, a volt debreceni polgármesterre egyébként nem szokta kihagyni ezt az alkalmat. A helyi ellenzéki erők pedig készültek rá, egy „Lajos! Mama jól van? Disznók esznek rendesen?” és egy „Lajos! Csókoltat az ezerháromszáz milliárd forint” feliratú molinót is kifeszítettek.

[Beillesztett cikk: Kósa Lajos szerdán feljelentést tesz, de a fő kérdésekre nem felelt]

A szerdán az 54. életévét betöltött tárca nélküli miniszter helyett Pósán László országgyűlési képviselő beszélt, aki az 1848-as és a mai események között igyekezett párhuzamokat találni.

– A magyar szabadságért újra és újra meg kell küzdeni. Van, amikor fegyverrel és vérrel, mint 1848/49-ben és 1956-ban. Van, amikor határozott politikai kiállással és bölcs, előretekintő döntésekkel, mint 1989/90-ben. Vagy 2010 után, amikor a polgári kormány az elsöprő többségű választói felhatalmazás birtokában a nemzeti önrendelkezés útjára lépett és nem fogadta el, hogy az IMF határozza meg hazánk gazdasági, pénzügyi lehetőségeit. Magyarország kormánya ekkor a '48-as mintát követte. Kossuth Lajos, az első felelős magyar kormány pénzügyminisztere 1848. augusztus 24-én azt mondta, ameddig befolyása lesz, nem akarja a Bank (ez akkor a birodalmi osztrák bankot jelentette) kezébe adni a hatalmat, hogy az szabályozza Magyarország pénzügyeit. Felelős kormány sem akkor, sem most nem hátrálhatott meg a pénzügyi körök hatalmától, mert akkor is, most is Magyarország volt az első – jelentette ki Pósán László, majd rátért arra, hogy identitásának, kultúrájának, történeti tudatának, végső soron nyelvének elvesztése is eltörölheti egy nemzet önállóságát. – Ez leginkább akkor következhet be, ha egy országban drasztikusan megváltoznak az etnikai viszonyok. Annak idején a bécsi kormányzat megpróbálkozott azzal, hogy a történeti Magyarország határain belül élő nemzetiségeket, így az ortodox románokat és szerbeket szembefordítsa a katolikus és protestáns magyarsággal. Ennél ma sokkal ördögibb és gonoszabb terv bontakozik ki – utalt a migránsveszélyre, jelezve, hogy „brüsszeli bürokraták, nemzetközi tőkespekulánsok és birodalmi álmokat szövögető nyugati politikusok nemzetek fölötti, európai egyesült államokat szeretnének létrehozni” afrikai és ázsiai bevándorlók letelepítésével..

– Mi mindannyian, akik kitűzzük a kokárdát, ezzel a gesztussal fejezzük ki, hogy nekünk ma is irányadó a '48-as forradalom, annak célkitűzése, a külső hatalmaktól való függetlenségünk és szabadságunk. Ezzel különböztetjük meg magunkat azoktól, akiknek ez nem fontos, akiknek semmit sem jelent, akik megtagadják, hogy magyarok. Az ilyen sehonnai, bitang emberek nem ismerik azt, hogy haza, ők azok, akik a pénzért és a hatalomért megtagadják múltukat, gyökereiket, kultúrájukat. Egy tál lencséért eladnák az országot – mondta beszédében.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!