Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kivizsgálta a DKV a megállóban maradt kisgyerek ügyét

| 2019. 11. 26. | 12:28:00
A debreceni anyuka panaszt tett.
Kivizsgálta a DKV a megállóban maradt kisgyerek ügyét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tisztelt DKV!

2019. november 4-én történt utazásommal kapcsolatban panasszal szeretnék élni. 14:27-re Szoboszlói úti megállóba kiírt 19-es autóbusszal utaztam a Sámsoni út irányába 3 éves kiskorú gyermekemmel. A délutáni csúcsra való tekintettel természetesen a busz tele volt, mely nem volt csuklós. Leszállási szándékomat időben jeleztem Ítélőtábla megállóban. A megállóba érve kinyílt a busz ajtaja, 3 éves gyermekem kezét fogva gyermekem szállt le előbb, mire én szálltam volna, a busz ajtaja bezáródott, majdnem odazárva gyermekem lábát. A busz elindult a megállóból, miközben vészjelzőt nyomva kiabáltam előre a sofőrnek, hogy álljon meg. Mire a hátsó ajtótól előre értem a sofőrhöz, kb. 50-100 méterre elhagytuk a megállót. A nem kedvesnek nevezett buszsofőrben semmi empátia nem volt, még neki állt feljebb, hogy meg kell állnia a zöld lámpánál. Mindeközben 3 éves gyermekem egyedül maradt a buszmegállóban, mely buszmegálló háromsávos gyorsforgalmi úttesten helyezkedik el.

Szerkesztőségünk az esettel kapcsolatban megkereste a DKV-t.

Meghallgatta a DKV a sofőrt

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. az esetet kivizsgálta. Az érintett járművezető azonosítása és jegyzőkönyvi meghallgatása megtörtént. A járművezető elmondta, hogy az autóbusszal a Debreceni Ítélőtábla megállóhelyen megállt, majd azt követően minden ajtót kinyitott, mivel ott sokan szoktak le- és felszállni. A megállóhelyen állva a külső és belső visszapillantó tükrökbe belenézett, hogy a le- és felszállás befejeződött-e. Miután meggyőződött, hogy igen, működésbe hozta az indításjelzőt – ajtózáró csengőt, majd kiadta az ajtók zárási parancsát. Az ajtók bezáródtak, és ő a járművel elindult a megállóhelyről. Tovább haladni azonnal nem tudott, mert előtte be kellett sorolnia a külső forgalmi sávba.

Az ajtózárást követően és az elindulás után sem hallotta, hogy valaki megnyomta volna a vészjelzőt, vagy kiabált volna. Az utasok közül sem volt senki, aki próbált volna neki szólni a történtekről.

Miután az autóbusszal megtett körülbelül 100 métert, egy hölgy ment oda hozzá és mondta, hogy engedje leszállni, mert leszállt a gyereke a megállóhelyen. Ezt hallva, az első ajtót kinyitotta és engedte őt az autóbuszról leszállni. Az érintett járművezető elmondta, hogy a hölgynek annyit mondott, ami lehet, hogy indulatosabb volt és a hölgy sértésnek vehette, hogy „szólhatott volna hamarabb is, arról, hogy mi történt!”

A rendelkezésre álló járműinformációs és GPS adatok alapján megállapítható, hogy a  járművezető a Debreceni Itélőtábla elnevezésű megállóhelyen 14:46:31 órakor nyitotta ki az autóbusz utastéri ajtajait, majd azt 14:46:45 órakor zárta be. Megállapítható, hogy az utastéri ajtók 14 másodpercig voltak nyitva, ez az átlagosnál hosszabb idő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.