Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Garancia okostelefonra

civishir | 2024. 01. 03. | 20:52:55
Miért fontos a jótállás?
Garancia okostelefonra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyakran halljuk, hogy a gyártótól való telefonvásárlás egyik legnagyobb előnye a jótállás. Amennyiben egyenesen tőlük vagy éppen hivatalos márkaboltból vásárolunk okostelefont, jótállási jegy is érkezik a készülék mellé. De mit is jelent ez pontosan és miért olyan fontos? Ezt nézzük most meg.

Mikor alkalmazható és mikor nem?

A garancia alapvetően akkor vehető igénybe, ha az adott hiba oka már akkor is fennállt, amikor az ügyfél a terméket megvásárolta. Így például egy hibás alkatrész, amely már az értékesítéskor is bizonyíthatóan meg volt hibásodva, a jótállás részét képezi.

Ugyanakkor, ha egyértelmű, hogy a hiba az eszköz nem megfelelő használatából – így például helytelen kezeléséből, tárolásából – vagy egyéb, az eladótól független okból – például természeti csapásból – ered, a jótállás nem vonatkozik a termékre.

Természetesen hiba esetén a legbiztonságosabb mindenképp a gyártó által is elismert szerviz szolgáltatásainak igénybevétele. Így akár él a garancia, akár nem, vigyük az elromlott mobiltelefont megbízható szervizbe. Fontos viszont tisztában lenni azzal, hogy egyes esetekben a jótállást nem fogjuk tudni igénybe venni.

Törvényben van meghatározva

Természetesen a legtöbb gyártónak nem érdeke, hogy szándékosan rosszat tegyen ügyfeleivel. Ez erősen rontaná az adott márka helyzetét, hiszen az emberek bizalma és vásárlási kedve idővel csökkenne. Emiatt azt is nyugodtan kijelenthetjük, hogy a jótállás az okosan, a jövőre is gondoló márkák érdeke – nem csupán egy jól hangzó ajánlat.

Ugyanakkor a vásárlók érdekeinek védelmében Jogszabály és Kormányrendelet is vonatkozik arra, hogy az új tartós fogyasztási cikkek garanciáját pontosan mi alapján kell meghatározni. Ezt pedig a SES.HU is követi.

250.001 forint fölötti bruttó fogyasztói ár esetén 3 év, 100.001 és 250.000 forint közötti ár esetén 2 év, míg 100.000 forintig 1+1 év jótállás vonatkozik termékeikre. Ezzel pedig nemcsak törvényben foglalt kötelezettségüket teljesítik, de rendkívül tudatos módon építik a Samsung márkát is. Vásárlóik a jól átlátható garancia szabályozásoknak köszönhetően hatalmas bizalommal fordulnak hozzájuk, illetve termékeik élettartama is kedvezően alakul.

Ha további információkat szeretnél megtudni, vedd fel velük a kapcsolatot!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Menczer: „mi magyarbarát politikát folytatunk”
Menczer: „mi magyarbarát politikát folytatunk”
A kommunikációs igazgató szerint a tét óriási.
Gazdaság
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.