Hirdetés

Debrecenből belecsöppenni a 20-as évek Amerikájába

civishir.hu

2013.11.30. 11:30

Debrecenből belecsöppenni a 20-as évek Amerikájába
Három arc a Gengszterkorzóból: Michael K. Williams, Steve Buscemi és Shea Wigham

Már négy éve ragad magával a Gengszterkorzó. Sorozat-ajánló!

Hirdetés

Hirdetés

Véget ért a Cívishír-férfiszakasz kedvenc televíziós sorozatának, a Boardwalk Empire-nek negyedik. szezonja, de jó hír, hogy 2014 őszén jön az ötödik! Elfogultak vagyunk, korábban is felvállaltuk, ezúttal is fergeteges évadot kaptunk, a szereplők – a régiek és újak – továbbra is remekelnek. A gengszterek ugyebár hullanak, mint a legyek, így sok új arc ugrik be a történetbe, de minden karakter gondosan kimunkált, az HBO gondoskodik arról, hogy a sorozatnak esélye se legyen ellaposodni. Konkrétan arról van szó, hogy csatorna nem engedheti meg magának a gagyit, arra ott vannak az országos sugárzású mamuttévék és a helyszínelős „komédiáik”! A jó sorozat titka a tengerentúlon egyszerű: egy igényességre adó előfizetéses csatorna és a pénz.

Nos, az HBO a Boardwalk Empire-re azt nem sajnálja - ahogy a konkurens Showtime sem a Homelandre -, elképesztő számítógépes technikával rakják össze a díszleteket, remek forgatókönyvírókat és színészeket alkalmaznak, őrült nagy gázsikért, de megéri, főleg nekünk! Az ember belecsöppen a 20-as évek Amerikájába, minden tökéletesen korhű.

Az akciófilm-rajongók ne kezdjenek bele, mert halálra unják magukat, a történet ugyanis nem lendületes, hanem előre megfontoltan lassú. A kivégző gengszterosztagok évadonként legfeljebb egyszer lőnek ki egy tárat, sokkal inkább a háttéralkukról, a korrupcióról, a gengszterek ébredéséről és pozícionálásáról szól a fáma, olaszok, írek, zsidók, feketék taktikáznak egyszer a busás haszonért, máskor a túlélésért.

Tekintettel arra, hogy a negyedik évadot még csak most kezdi vetíteni a magyar HBO, nem vesézzük ki, nem lövünk le egy poént sem, de erősen ajánljuk a lassan kibontakozó drámákat kedvelő olvasóink számára! Szó sincs arról, hogy az HBO-előfizetésre buzdítunk, a sorozat egészben vagy részenként ingyenesen letölthető a különböző torrentoldalakról, és magyar felirat is rendelhető minden egyes epizódhoz, mert továbbra is harcolunk a szinkron ellen, valljuk, hogy a fergeteges Steve Busceminek nincsen magyar hangja, csak a sajátja!

BeA

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.