Hirdetés

Hirdetés

D-vitamin: a bébiblog

civishir.hu

2009.10.17. 19:49

D-vitamin: a bébiblog

Debrecen – Apa elkezdte nehezményezni, hogy ez a blog Dóráról és anyáról szól. Még szép! Legalább ennyi. Az élet úgyis Dóráról és apáról.

Hirdetés

Hirdetés

Két kis kölyök (2009. október 17.)

Apa mostanában kérdéseket tesz fel. És mások is. Bizalmasan, csendben, inkább csak halványan tapogatózva. Hogy mivel Dóra olyan szép és olyan jó és olyan minden-minden-minden, szóval hogy lehetne belőle még egy – egy „új”, egy „másik” Dóra. Egy kistestvér. Hát nem! Természetesen nem soha, de mostanában biztosan nem. Az új Dóra nem Dóra, hanem valaki más, aki majd megérdemli, hogy ugyanolyan őszinte szeretettel, figyelemmel forduljunk felé mindannyian, mint Dórához. A trón most még Dóráé, s anya övé egészen.

Éppen ezért nagyon örültem, amikor apa elárulta, Dóra kutyát kap. Dóra egyébként mindig kap valamit apától. Altatódalos műszert az ágya fölé, a három hónapos szülinapjára hintaszéket, a félévesre etetőszéket, ünneptől függetlenül pedig ruhát, cipőt, napszemüveget, harisnyát, bármit. Egy valódi kutya azonban mégis több egy pár zokninál: nem lehet csak úgy elsüllyeszetni a szekrényben, ahogy különbözik minden szőrös játéktól is, amit elalvás előtt (összepakolásra nevelés címén) együtt bevágunk Dórával a játékkosárba, vagy ha elkoszolódik, kap egy fél programot a mosógépben. 

Apa alaposan utánajárt a fajtának, tanulmányozta a viselkedést, a jellemvonásokat egy egész hétig, telefonált, állatorvossal konzultált, majd elutaztunk szemrevételezni a kölyköt. Az ötfős alomból egyértelmű volt a választás: a mi „babánk” élénk, duci, barátságos, vagyis – a színeitől eltekintve – olyan, (némi túlzással) mintha Dóra négykézlábra állna; egyformák. Miró, a fekete puli egy esős vasárnapon búcsúzott vérszerinti családjától: egyik testvére még kikísérte a kapuig, aztán végérvényesen a miénk lett. A Dóráé. Miró egy ládában aludta végig a bő egyórás utat, Dóra a babaülésben. Tudomást sem vettek egymásról, míg meg nem érkeztünk az állatorvoshoz. Ott Dóra felült, benézett a ládába, majd mindenféle meglepetéstől mentesen nyugtázta, hogy jól van, neki ez már éppen kijárt. Miró mamánál fog lakni, mert ő kertes házban él. Emeletre csak kétlábúak valók. Szerettem volna (és Dóra is!), ha legalább az első kritikus éjszakát nálunk tölti, de apa szigorú. Egyébiránt ugyanúgy viszonyul Miróhoz, mint Dórához. Kaptak szép házat, kis kerítést, ölelést, simogatást, finomságokat, egész konkrét útbaigazítást a jövőre nézve. Talán ezért van, hogy mindketten jobban hallgatnak apára, mint rám...

Mikor anya 27 volt, közölte apával, hogy amikor majd 30 lesz, szeretne kapni egy kutyát. Nem kapott. Mire anya 30 lett, Dórát kapta. S még nem sejtette, hogy Dóra szépen lassan mindent hoz majd magával, amire valaha is vágyott.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.