Hirdetés

Hirdetés

A laza

civishir.hu

2009.10.01. 07:57

A laza

Szollár Domokossal jó lesz vigyázni. Még az iwiw-ről se vette le magát (2002 óta), tehát nincs félnivalója. Nős, 34 éves, 710 ismerőse van. És úgy 5 millió ellensége.

Hirdetés

Hirdetés

Erre a 2002-re egy pillanatra térjünk vissza: az iwiw említett év nyara óta működik, a szóvivő „két perccel” később már a közösségi portál (akkor még gyér) táborában tudhatta magát. Mi akkoriban még jegyzetfüzettel rohangáltunk, na jó, volt maximum egy floppynk, az ismerősöket pedig a távolsági buszmegállóban szereztük. Rosszindulatúan tehát jogunkban áll feltételezni, Szollár úr már akkor is közel állt a tűzhöz, első kézből száguldottak be hozzá az információk. Még szép; ez a dolga, ebből él. Az ismerőseit nem ismerjük, de a képeit azt látjuk. Az egyiken borostásan üvölt bele a világba, a másikon a jamaikai bobcsapat lesoványodott gyúrójának tűnik. Majd nézzék meg!

Tudvalevő, a Bajnai-kormány szóvivője Daróczi Dávidot váltotta – május közepe óta, azaz bő négy hónapja praktizál, magyarázza a válságot. Azt, amelyikbe úgy kell a rendőr, mint egy falat kenyér. Fejlesztik is a Nemzeti Nyomozó Irodát 600 millió forinttal: jár ez nekik, szereti most őket a kormányzat, hiszen látványosat kommandóztak-terrorelhárítottak Debrecenben. A tetemes összeg jövőbeni sorsáról Szollár Domokos a minap szó szerint így nyilatkozott az RTL Híradó riporterének kérdésére (Figyelem! 12 éven aluliak csak szülői felügyelet mellett olvassák el! Felnőttek, tessék bevenni egy vérnyomás-csökkentőt. A nyelvművelők pedig bújjanak vissza aludni): Autókat veszünk belőle. Olyan autókat, amivel lehet jól követni ezeket az embereket. Embereket fogunk fölvenni, akik szintén tudják őket követni és tudják lekapcsolni ezeket a gyanús elemeket. És ehhez kapcsolódó technikákat veszünk. Igazán elmondanám, hogy mik ezek, de nem szeretném. Merthogy pontosan ilyen nagyon konspiratív eszközök ezek. Jó ezeket titokban tartani, hogy sikerrel tudjuk használni. (A videó megtekinthető ide kattintva).

Veszünk? Ők vesznek autót? Kik? Szollár és Bajnai? Vagy Bencze és Szollár? Kinek? Nekünk? Másoknak? Netán maguknak?

A fenti sorokból kitűnik, nem csupán városi legenda, hogy Batiz András egykori főszócső kommunikációs cége másfél nap alatt készítette fel Szollárt az új feladatra. Persze alany-állítmány egyeztetés és többes szám nyílt színi káoszánál túlzás kommunikációról beszélni... Mikor a Hír tévé kiakadt a 36 órás gyorstalpalón, Szollár azzal védekezett, hogy de hát könyörgöm, minek erre több időt vesztegetni, éveken át ezt csináltam, csak néhány szituációs helyzetet kellett eljátszani, hogy szokjam az új klímát. A régi klíma ugyebár a Budapest Airport volt, ahol a reptéri sztrájkolókról – tekintetében agresszori felsőbbrendűséggel és méla megvetéssel – úgy szólt, örülnének, hogy lyuk van a fenekükön. Valójában Szollár púp volt a hátukon: utálták földön és levegőben egyaránt. Új munkáltatója azonban egyszerűen csak lazának nevezi.

Pedig nem lenne hülye gyerek. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett, történelmet és szociológiát hallgatott. Dolgozott a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában mint tudományos munkatárs és irodavezető; tud angolul, németül, latinul. És tessék, itt a korona: 2007-ben a Magyar Távirati Iroda az Év Szóvivőjének választotta. A miértre két elmélet létezik. 1. A sajtótájékoztatókon sok volt a pogácsa, jó a kávé. 2. Akkor még nem kellett tudni beszélni.
.Bereczki-Csák Helga
csak.helga@civishir.hu

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.