Hirdetés

Hirdetés

Jöjjenek a nők, jöjjenek a falusiak!

civishir.hu

2015.03.05. 09:06

Jöjjenek a nők, jöjjenek a falusiak!

Küzdenek, mint disznó a jégen: Cégénydányádon piacra dobták a Koca Csokit. Szakács Béla írása

Hirdetés

Hirdetés

Meggyőződésem, hogy Magyarország várva várt felemelkedését a nők és a kis falvak hozhatják meg. A nőket nem kell magyarázni. Bebizonyosodott, hogy a büszke hímek sem politikában, sem fociban nem hoztak sikereket az elmúlt évtizedekben. Nem a közelgő nőnap miatt írom ezt, de tényleg el kellene gondolkodni azon, hogy nagyobb hatalmat adjunk a hölgyeknek. Mint tudjuk, a nőket a harmónia érdekli, és nem a kreativitás. És harmóniából most nagy a hiánycikk.

Ami a falvakat illeti: Nem Pesten történt, amit hallotok. Ott ily regényes dolgok nem történnek – írta az immár tévénévvé avanzsált Petőfi. Itt van rögtön egy 600 lelkes település Szatmárban. Cégénydányád lakossága a harmóniát és a kreativitást ötvözi néhány éve. Országos szinten is megsüvegelendő fesztivált rendeznek, a Szamos Fesztet.

Az elmúlt évben a Muzsikás és Lajkó Félix is fellépett a település reformkor idején épült angolparkjában. Most pedig Cégénydányádon piacra dobták a Koca Csokit, ami eredeti dányádi sertészsírból készült. De nagy siker Hurka chips is. Mondom még egyszer: a kis falut 625-en lakják. Egy nagyobb városi háztömbben simán elférnének.

Szó mi szó, a falvak küzdenek, mint disznó a jégen. Nem adják fel, nem akarnak elveszni. Hasonlóképpen Magyarország is, amelyen jelen állás szerint sem a férfiak, sem a városok nem tudnak megfelelőképpen segíteni.

Jöjjenek a nők, jöjjenek a falusiak!

Szakács Béla
Az FM90 Campus Rádió támogatásával

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.