Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szomorú tény: a Kisvárda jobb csapat most, mint a DVSC

| 2022. 10. 24. | 23:58:00
A debreceniek ötgólos meccsen szenvedtek vereséget.
Szomorú tény: a Kisvárda jobb csapat most, mint a DVSC
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az élcsapatnak számító Kisvárdát látta vendégül a DVSC hétfőn este a Nagyerdei Stadionban hétfőn este. Azért hétfőn, mert az MLSZ döntése nyomán október 23-án nem rendezhettek labdarúgó-mérkőzést az országban. Tisztelet a hősöknek! A két csapat legutóbbi két bajnoki összecsapásán pontosztozkodás született. Debrecenben 0-0-ra végeztek a felek tavasszal, a nyári idénynyitón pedig a szabolcsi kisvárosban született 2-2-es döntetlen egy fordulatos meccsen.

Alig telt öt perc, máris felforrósodott a hangulat a Nagyerdei Stadionban! Előbb Gróf bravúrja kellet ahhoz, hogy a Loki megússza a korai gólt, majd a kontra végén a görög Neofitidisz talált be – Sós szép és pontos passzából – egy tetszetős akció végén (1–0). Sóst egyébiránt Dzsudzsák játszotta meg, csakhogy 109. válogatottságát ellenzők nyeljenek egy keserűt!

A folytatásban a Kisvárda próbálta átvenni a játék irányítását, sőt, át is vette, de jól zárt a debreceni védelem – ezúttal a középpályásoknak is köszönhetően –, így a hazai vezetés sokáig nem forgott veszélyben. A kisvárdai mezőnyfölény azonban nem tett jót Loki-hívek lelkének. Szívesebben néztünk volna debreceni akciókat, mint szabolcsi labdajáratást. A szurkolói önzőség már csak ilyen…

A 30. percben már kezdett nyomasztó lenni a vendégek fölénye, akik már helyzetekig is eljutottak. A DVSC- középpálya már nem igazán tudta szűrni az akciókat, a védelemre így egyre nagyobb teher hárult. Huszáros kontrákra nem számíthattunk, mert a Loki alighogy átlépte a félpályát, rögtön el is vesztette a labdát, és ez nem ígért jót a folytatásra. Sajnos a sejtésünk beigazolódott. A 37. percben Makowski szép lövéssel egyenlített (1–1).

A félidő végén egy kapu előtti kavarodásban Neofitidisz bombázott fölé nagy helyzetben, ezzel együtt a játék képe alapján a Lokira nézve volt hízelgő a félidei eredmény!

Szünet után gyorsan jött a gól, de nem volt köszönet benne a végén...

Szünet után fentebb tolta védekezését a DVSC, és láss csodát, újra megszerezte a vezetést! A 48. percben Sós fejjel hozta helyzetbe Szécsit, aki védőjével a nyakán csinálta meg magának a lövőhelyzetet, és éles szögből, jobbról a kapus és a kapufa segítségével juttatta a labdát a kisvárdai kapuba (2–1).

A Lokit feldobta a gól, a Kisvárdát megrendítette. Az 54. percben Neofitidisz lőtt nagy helyzetben fölé. A görög mesterhármast szerezhetett volna, hiszen a gólja után már a második nagy ziccert hagyta ki! Büntetett a sors, az 57. percben Kravcsenko fejelt védhetetlenül a debreceni kapuba bal oldali szöglet után (2–2). A 62. percben Gróf védésére volt nagy szükség, egy perccel később pedig a lécre. Forró pillanatokat úszott meg a Loki. Pörgős negyedóra után megnyugodtak a kedélyek, az edzők pedig cserékkel taktikáztak, és ez a kisvárdai oldalon sült el jobban. A 67. percben elaludt a debreceni védelem, a csereember, Navratil ugrott ki egy mesteri passzt követően, a kifutó Gróf fölött pedig elegánsan a debreceni kapuba helyezett (2–3).

Soha ne add fel! – biztatta a hazaiakat a B-közép, és a fiúk akartak is menni előre, csak éppen nem tudtak. Hátrányban bezzeg repül az idő! – gyorsan lepörgött az utolsó negyedóra, komolyabb debreceni lehetőség nélkül. Szomorúan meg kell állapítani: a Kisvárda jobb csapat most, mint a DVSC.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gasztronómiai rendezvény színesíti a hortobágyi kihajtási ünnepet
Gasztronómiai rendezvény színesíti a hortobágyi kihajtási ünnepet
Az eseményhez a vármegyei önkormányzat is csatlakozik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Komoly vevő van a vármegyei napilap debreceni székházára
Április végén lezárulhat az adásvétel.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Párizsi olimpia: a franciák ellen kezd a női kézilabda-válogatott
Párizsi olimpia: a franciák ellen kezd a női kézilabda-válogatott
A férfiak pedig először Egyiptommal csapnak össze.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!