Hirdetés

A DVSC-fakó megtette a magáét, itthon dől el a továbbjutás

2018.03.14. 18:02

A DVSC-fakó megtette a magáét, itthon dől el a továbbjutás
A kispesti Patrick Ikenne-King (b) és a debreceni Csősz Richárd párharca (Fotó: MTI)

A debreceniek szerencsével kihúzták kapott gól nélkül a fővárosi vendégjátékot

Hirdetés

Herczeg András szinte teljes egészében a „fakót” küldte pályára a Honvéd elleni találkozón, a magyar Kupában. A negyeddöntő első mérkőzésén a debreceniek meghatározó emberei közül csak a bajnokságban eltiltott Jovanovic és Szatmári kapott helyet a kezdőben, a többi posztra mind olyan futballistát jelölt a szakmai stáb, akik keveset vagy egyáltalán nem játszottak az NB I-ben.

A Loki „B” minden erejét az első félidőben a védekezés kötötte le, és ahhoz hogy 0-0-val vonultak pihenőre a csapatok, nagy mázli is kellett debreceni szempontból. A 20. percben ugyanis büntetőt hibázott a Honvéd. A DVSC hálóőre, Kosickynak nem vált más választása, mint felvágni a fővárosiak olasz légiósát, miután az Barna Szabolcs rossz ütemű passzára lecsapott. A büntetőt Eppel végezte el, aki a jobb kapufa mellé helyezett. Nem sokkal később a tavalyi gólkirály bevágott egy kipattanót, de les miatt érvénytelenítette a gólt a bíró, noha a televíziós ismétlés alapján nem volt az.

A második félidőben sokkal bátrabban futballozott a Loki, mint az elsőben, és az örömteli, még akkor is, ha komoly helyzetig nem jutott el. A mezőnyben azonban egyenrangú partnere volt a legjobbjait nem nélkülöző hazai együttesnek, így bizakodva tekinthetünk a debreceni visszavágó elé, hiszen egy sovány Loki-siker is elég a továbbjutáshoz.

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés
Honvéd-DVSC 0-0
Bozsik-stadion, 1178 néző. Vezette: Pintér (Lémon, Huszár) 
Bp. Honvéd: Horváth A. - Ikenne-King (Holender 66.), Lovric, Baráth, Bobál - Heffler, Nagy G., Kukoc (Danilo 58.) - Eppel, Gazdag, Lanzafame 
DVSC: Kosicky - Kuti, Kinyik, Szatmári, Barna – Bereczki (Varga K. 68.), Jovanovic, Filip, Csősz (Bódi 73.), Nagy K. – Tabakovic (Mészáros 79.) 
Sárga lap: Lanzafame (30.), Csősz (70.)

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.