Hirdetés

A DEAC beragadt a rajtnál, aztán már késő volt...

2019.12.07. 20:44

A DEAC beragadt a rajtnál, aztán már késő volt...
(Fotó: Ásztai Csaba)

A debreceni vereséget szenvedtek hazai pályán a listavezetőtől.

Hirdetés

Két perc játék után, null-hatnál Borisov triplája jelentette az első debreceni kosarat szombaton este, amikor a DEAC a listavezető, a bajnokságban még veretlen Falcót látta vendégül. A hazaiak az elején csak nagyon nehezen találták a szombathelyiek védekezésének ellenszerét, így történhetett meg, hogy mindössze 8 pontra voltak jók az első negyedben.

A második játékrészt is egy hat-nullás rohammal kezdte a bajnoki címvédő, a különbség pedig tetemesre nőtt alig két perc alatt. A debrecenieknek egyszerűen nem ment a játék, a legutóbb 30 pont fölé jutó Moddy is csak árnyéka volt önmagának. Ezt a negyedet is levitte a Falco.

Szünet után pontosabb játékkal sikerült faragni a hátrányból, de a szombathelyiek ekkor is kézben tartották a meccset, csak annyit engedtek a hazaiaknak, amennyi még nem veszélyeztette a vezetésüket. A befejező harmadban mindent megtett a DEAC, hogy ledolgozza a hátrányt, ám a fiúk nagy igyekezetükben sok labdát eladtak, így nem volt esély.

A vasiak a zsinórban aratott huszonharmadik győzelmükkel beállították a ZTE kilenc évvel ezelőtti rekordját, a debreceniek pedig elkönyvelhették az ötödik a vereséget is a bajnokságban az öt győzelem mellett.

DEAC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 73-88 (8-20, 20-25, 25-20, 20-23)
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
DEAC: Moody 13/9, Manigat 11/9, Borisov 14/9, Bognár 9/3, Tóth Á. 8. Csere: Harrison 7, Polyák 8/3, Armwood 3, Omenaka -.
Falco: Váradi 5, Curry 8, Benke 17/6, Krivacsevics -, Reddic 5. Csere: Perl 15, Washington 6/6, Hooker 7/3, Filipovity 25/12, Lake -.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés