Hirdetés

Debrecen „elcseni a showt” Balmazújvárostól

2018.12.12. 14:49

Debrecen „elcseni a showt” Balmazújvárostól
Újvárosban nagy közönségsikert aratott a Sajt-Kalmár-kupa. Erre számítanak a szervezők Debrecenben is (Fotó: sajtkalmarkupa.hu)

Profi foci a szegény gyerekekért.

Hirdetés

Immár nem kell karácsony utánig várni rangos kispályás futballtornára Debrecenben, hiszen a cívisvárosba költözik a Sajt-Kalmár Kupa, amelyet idén december 21-23-án rendeznek meg a Hódos Imre-sportcsarnokban. A debreceni futballbarátok tehát tobzódhatnak, hiszen a két ünnep között majd a Real Team-kupának ad otthont a Kassai úti létesítmény,

és mindkét tornán az ország legjobb kispályás csapatai vesznek részt.

A karácsony előtti focishow nyolc esztendeig Balmaújvárosé volt, ám a torna kinőtte a helyi sportcsarnokot, így a szervezők nagyobb befogadóképességű Hódos mellett döntöttek, hogy többen tudják majd élvezni a játékot. Gólparádéra számíthat minden érdeklődő, amit nem csak a játékosok tudása, hanem a kapuk mérete is garantál. A Sajt-Kalmár Kupán ugyanis nem 3x2-es kézilabdakapura játszanak a csapatok, és nem is a Real Team-kupán használatos 4x2-esre, hanem a még egy számmal nagyobb, 5x2-es kapura!

A Sajt-Kalmár Kupa menetrendje
December 21., péntek, 12 óra: csoportmérkőzések
December 22., szombat, 9 óra: csoportmérkőzések
December 23., vasárap, 9 óra: helyosztók

A tornán 24 csapat méri össze tudását, köztük olyan kispályás menők, mint az Aramis, a Mates, a Laboncfa, a Viktor Security, a Koroknai Autósiskola vagy éppen a debreceni Hungarotarg társasága. Hat csoportban zajlanak a küzdelmek pénteken és szombaton, a vasárnapi egyenes kieséses szakaszba pedig a csoportok első két helyezettje, illetve a négy legjobb csoportharmadik jut. A mérkőzések játékideje: 2x12 perc.

Sztárparádé a pályán!

A profi foci mellett a szervezők jótékonysági akciót is rendeznek a Sajt-Kalmár Kupa három napján, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére hívja fel a figyelmet karácsony előtt. Ennek jegyében pályára lép a Sándor Tamás, Kerekes Zsombor, Dombi Tibor nevével fémjelzett „nagy Loki”, amely az ismert színészekből, zenészekből álló művészválogatottal csap össze. Tiszteletüket teszik a Tankcsapda rockerei is, akik a lokista kispadot erősítik majd a gálamérkőzésen.

A játékosok, a szervezők és a támogatók sok-sok ereklyét ajánlottak fel a jó ügy érdekében, ezeket tombolahúzáson nyerhetik meg a szerencsések, az ebből származó bevétel pedig a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő Tündérkert Alapítvány kapja.

Dobj egy macit a szegény gyerekeknek!

A szervezők arra kérik a nagyérdeműt, hogy valamilyen plüss figurát vigyenek magukkal a Hódosba, ezeket pedig egy meghatározott időpontban – a jégkorongban megszokott módon – a pályára lehet dobni, és ezeket a játékokat is hátrányos helyzetű gyerekeknek adják.

A Sajt-Kalmár Kupára pénteken és szombaton a belépő 500 forint, vasárnap pedig 1000 forint. Tíz év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes. A küzdelmek pénteken és szombaton is várhatóan a késő estébe nyúlnak.

A csoportbeosztás és minden további információ megtekinthető a torna honlapján!

BeA

labdarúgáskispályás foci

Szóljon hozzá!

Hirdetés